Aardbeien slof hartjes

Een aardbeien slof ontbrak nog op de blog, naast alle andere heerlijke sloffen. Tijd dus om ook deze met jullie te delen. Geïnspireerd door het Bakken met Niels boek ging ik weer aan de slag. Mijn moeder maak ik deze Moederdag dan ook blij met deze aardbeien slofjes. 
 
Bij de Action zag ik kleine springvorm hartjes die me perfect leken voor een slof. Met mijn vaste sloffen deeg ging ik aan de slag en toverde ik deze hartjes tevoorschijn. Een hartje is een halve slof die je in een slofvorm bakt. 
Aardbeien slof hartjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor het deeg (voor 2 sloffen of 4 hartjes):
– 180 gram roomboter
– 200 gram witte basterdsuiker
– 2 gram zout
– 1 eidooier
– 250 gram bloem
– 10 gram bakpoeder
Voor de frangipane (voor 2 sloffen):
– 175 gram amandelspijs
– 30 gram roomboter
– 1 klein ei (of het eiwit wat over is)
Voor de aardbeien topping (voor 1 slof of 2 hartjes):
– 250 ml slagroom
– 30 gram suiker
– 100 gram verse aardbeien gepureerd 
– 2 blaadjes gelatine (5 gram)
– verse aardbeien ter decoratie 
 

Bereidingswijze

Het recept is voor twee sloffen, of in het geval van de hartjes vorm, vier hartjes. Mocht je er maar de helft willen maken is het invriezen van het overige deeg een goede oplossing. Zo kun je namelijk op ieder gewenst moment een heerlijke slof op tafel toveren.
 
Begin met het deeg, dit moet namelijk een uur in de koelkast rusten. Het deeg brokkelt maar plakt ook naadloos aan elkaar tijdens het uitrollen. Meng voor het deeg de boter, basterdsuiker, zout en eidooier en mix dit met een mixer tot een egaal mengsel. Zeef dan de bloem en het bakpoeder door elkaar en voeg dit beetje bij beetje door het boter mengsel en kneed tot een egaal deeg. Mocht dit met de mixer niet lukken, kneed het dan even met de hand. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
 
Maak dan vulling die meegebakken wordt, de frangipane. Mix hiervoor de zachte boter, amandelspijs en het overgebleven eiwit tot een egaal mengsel. Doe dit in een spuitzak en leg op kamertemperatuur weg.
 

Bakken, vullen en decoreren

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Rol het deeg uit op het bakpapier tot ongeveer anderhalve centimeter dik. Steek met de vorm de slof uit en laat de vorm erom staan. De randjes hoef je niet te bekleden, het deeg rijst namelijk een stukje. Voor de springvorm hield ik hem op de kop, zodat ik de gladde kant had. Spuit dan met een ruime centimeter van de rand de binnenkant vol met wat frangipane. Bak de slof(fen) in 25 tot 30 minuten goudbruin en laat ze afkoelen in de vorm. Ze harden dan goed uit.
 
Week de gelatine in koud water. Pureer dan 100 gram aardbeien en klop de slagroom tot deze goed lobbig is met de suiker. Smelt de gelatine in een pannetje en roer dit door de aardbeienpuree. Roer dit mengsel door de lobbige slagroom en vul een spuitzak. Spuit de slof op met dit mengsel en zet het een half uur in de koelkast om op te stijven. Decoreer het daarna met verse aardbeien. Ik sneed ze in plakjes, maar blokjes of kwarten kunnen ook prima. 
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *