Advocaat cake

Advocaat is wat mij betreft een goed ingrediënt voor de Pasen. Naast de gele kleur die het erg goed doet, is het natuurlijk gemaakt van ei. Een advocaat cake bakken leek me dan ook een goed idee voor de aankomende Paas dagen.
 
Advocaat door de cake dus, ik halveerde mijn gebruikelijke cake recept en verving de boter door olie. In cake zorgt dit vaak voor een extra malse cake. En de advocaat roerde ik door het beslag heen, de alcohol vervliegt maar er blijft wel een subtiele smaak over. Om het extra feestelijk te maken decoreerde ik hem met wat advocaat glazuur. Mijn kleine tulband kocht ik ooit eens bij de Lidl, een perfect maatje voor een cake!
Advocaat cake | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 125 ml zonnebloem olie (of andere neutrale olie)
– 2 eieren maat L
– 125 gram suiker
– 125 gram bloem
– 5 gram bakpoeder 
– 125 gram advocaat 
– Klein snufje zout 
Voor de glazuur
– 100 gram poedersuiker
– 1½ tl advocaat
– Evt. paar druppels water
Decoratie
– Chocolade schaafsel
– Chocolade eitjes
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en spray je bakvorm in met bakspray. Ik nam een 16cm tulband maar een 16cm ronde vorm of een kleine cakevorm van 23×10 past ook perfect voor deze hoeveelheid.
 
Klop dan met een garde de olie, suiker en eieren tot een egaal mengsel. Roer hier de advocaat door en mix als laatst de bloem, zout en het bakpoeder tot een egaal geheel. Vul de vorm met het beslag en bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Test dit eventueel met een prikker en pas zo nodig de baktijd wat aan. Zelf check ik hem rond 45 minuten alvast. Laat de cake ongeveer 15 minuten in de vorm zitten voor je hem uit de vorm ‘kiept’ op een rooster om verder af te koelen.
 
Mix dan de poedersuiker met de advocaat tot een glazuur wat net zo dik is als schenkstroop. Voeg eventueel wat druppels water toe om de juiste dikte te krijgen. Giet de glazuur over de cake en decoreer hem daarna met wat chocolade schaafsel en paaseitjes.
 
Liever even grote cake of grotere tulband? Verdubbel dan het recept!
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *