Amaretto taart

Vanaf het moment dat mijn delicious bakboek op tafel lag, kon ik voor bijna iedereen hier in huis wel een taart aanwijzen die zij ongetwijfeld graag wilden proeven! Zo koos ik deze amaretto taart voor mijn ouders en dit was zeker een goede keus. Meteen een mooi moment om mijn vierkante quiche vorm van Dille Kamille eens uit te proberen!

Natuurlijk raad ik je aan om het delicious bakboek te kopen wanneer je dit nog niet hebt! Het is een geweldig boek, waar de meest heerlijke koekjes, gebakjes en toetjes in staan. Een mooi cadeau wanneer je iets zoekt voor iemand die van bakken houdt in de aankomende decembermaand.

Wat heb je nodig:

– 250/300 gram amaretti koekjes (kun je deze niet vinden? Gebruik dan andere Italiaanse koekjes met amandel)
– 120 gram gesmolten boter
– 200 ml melk
– 200 gram witte marshmallows
– 1 el oploskoffie
– 2 el amaretto (amandellikeur)
– 500 ml slagroom
– 2 el geroosterde amandelen (geschaafd of stukjes)
– Pure chocolade voor

 

Bereidingswijze

Zelf heb ik mijn nieuwe vierkante bakvorm van de Dille Kamille gebruikt. Hierdoor was mijn rand niet hoog genoeg en hield ik wat mengsel over. Je kunt hier prima een ronde springvorm voor gebruiken van 24 cm of een andere quiche vorm met een losse bodem.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg hier gesmolten boter bij. Vet de bakvorm in en stamp de koekkruimels met boter aan tot een bodem en opstaande rand van zo’n 3 centimeter. Bak dit zo’n 8 minuten in de oven zodat de bodem wat droogt.

Doe de melk en de marshmallows in een hoge pan, verwarm dit op een laag vuur tot het een egaal mengsel is. Blijf goed roeren want de marshmallows puffen behoorlijk op bij het smelten. Wanneer het egaal is voeg je de oploskoffie en amaretto toe. Laat dit afkoelen en klop ondertussen 200 ml slagroom zonder suiker tot stevige pieken en meng dit met het marshmallow amaretto mengsel.

Vul de vorm met het marshmallow amaretto mengsel tot aan de rand. Zelf was ik bang dat dit niet stevig genoeg zou worden. Gek genoeg bedacht ik me later pas dat in marshmallows gelatine zit die alles bij elkaar houden. Smelt wat chocolade ter decoratie en rooster de amandelschaafsels of stukjes in de oven tot het goudbruin is. Klop de overige slagroom met wat suiker en spatel dit over het mengsel in de vorm. Zelf heb ik piekjes gehouden, dit geeft een wat grilliger effect wat mooi zichtbaar werd door de gesmolten chocolade en de amandelstukjes. Drizzle dit speels over de taart en laat hem nog zo’n 2 a 3 uur koelen in de koelkast.

De taart is heerlijk, maar wel erg machtig! De bodem blijft wat kruimelig, stamp daarom ook de randjes goed aan. Het is een taart die goed in de decembermaand past en smaakt ook heerlijk met een wat luxere koffie die je maakt met wat likeur en slagroom.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.