Geitenkaas crackers met Italiaanse kruiden

Er zijn van die boekjes, die maar over één onderwerp gaan. Het recept voor deze geitenkaas crackers vond ik in het boek Crackers van Sue Quinn. De titel verklapt het al, alleen maar recepten voor crackers! 
 
De crackers smaken heerlijk hartig en zijn erg groot van formaat. Wanneer je ze dun genoeg uitrolt, kun je er na het bakken bijna doorheen kijken wanneer je de cracker in het licht houdt. Een cracker die hier zeker vaker gebakken zal worden!
Geitenkaas crackers met Italiaanse kruiden | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 100 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– ½ tl zout
– 60 gram zachte geitenkaas
– 40 ml olijfolie
– 35 ml water
– 1 tl Italiaanse kruiden plus wat extra om te bestrooien.
 

Bereidingswijze

Het makes van de crackers is zo gedaan. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hou nog wel twee vellen achter, voor het uitrollen van de crackers.
 
Meng in een kom de bloem, het zout, bakpoeder en Italiaanse kruiden door elkaar. Verkruimel hier de zachte geitenkaas door en voeg de olie toe. Roer met een spatel tot alle olie is opgenomen. Voeg als laats het water toe en kneed het mengsel daarna een minuut of 3 met je handen tot een soepel deeg.
 
Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes en leg deze per 4 tussen vellen bakpapier met voldoende ruimte. Rol het deeg uit tot grote ovale dunne plakken van een a twee millimeter dikte. Mijn bakplaat is niet zo heel groot, waardoor ik ze maar per 3 kon bakken. Kijk dus goed hoeveel er op je bakplaat passen. Bak de crackers in ongeveer 10 minuten goudbruin. Draai ze halverwege wel even om, dan worden beide kanten mooi egaal bruin.
 
Bewaar de crackers in een luchtdichte trommel. Overigens kan ik me ook goed voorstellen dat deze crackers in een kleiner formaat tijdens een borrel op tafel staan!
Print Friendly
2 Responses to “Geitenkaas crackers met Italiaanse kruiden”
  1. Anne-Marie says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *