Groene pesto

Pesto is een van de meest handige en lekkerste goedjes om in huis te hebben. Zo gebruik ik het vaak als dressing voor pasta salades, of als vulling, bijvoorbeeld in deze pesto rolletjes. Er staat dan ook steevast een potje groene pesto bij ons op de plank. Toch is verse pesto het allerlekkerst en je proeft zeker het verschil wanneer je het zelf eens gemaakt hebt!

In de lente vind ik het onwijs leuk om mijn eigen kruiden- en moestuintje te bouwen. Ik zaai vooral basilicum en bieslook, omdat ik deze kruiden erg veel gebruik. De hele zomer lang (binnen doen ze het niet zo goed bij ons thuis) heb ik dan verse kruiden. Dit jaar is mijn tuin wat uitgebreid met komkommer en courgette. Die laatste doet het ook erg goed! Naast kruiden staan er ook tomaten, frambozen, blauwe bessen en aardbeien. Vooral met het fruit kan ik niet wachten om wat heerlijks te maken! Altijd spannend zo’n mini moestuin in je achtertuin!

Groene pesto | HandmadeHelen
Wat heb je nodig:
– 1 grote handvol verse basilicum
– 1 teentje knoflook
– 15 gram pijnboompitten 
– 15 gram parmezaanse kaas
– Flinke scheut olijfolie
– Peper en zout 
 
Groene pesto maak ik het liefst met het hakmolentje wat bij de staafmixer zit. Maar je kunt hier ook prima een vijzel of keukenmachine voor gebruiken. De hoeveelheid pesto is ongeveer 4 a 5 eetlepels, wanneer je dit recept aan houdt.
 
Rooster de pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin kleuren. Zo krijg je net dat beetje extra smaak. Snij de parmezaanse kaas in een paar stukjes en pel het teentje knoflook. 
 
Voeg alle ingrediënten, behalve de peper en het zout, in het hakmolentje en draai dit tot een groen lopend mengsel. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe om het vloeibaarder te maken. Bewaar het in een schoon en afgesloten potje in de koelkast voor zo’n 3 a 4 dagen. Wanneer je bovenop iets meer olijfolie druppelt is je pesto een paar dagen langer houdbaar.
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *