Ham-prei salade

Hapjes voor bij de borrel, natuurlijk heb je het standaard bittergarnituur… Op mijn blog liet ik ook al de stokbrood met zalm zien. Omdat ik het leuk vind om dingen zelf te maken, heb ik mij gewaagd aan een ham-prei salade. Ik dacht altijd dat dit een proces was waarin je de prei moest koken en veel kruiden moest toevoegen, maar wat blijkt… Het is onwijs simpel en binnen enkele minuten klaar!

Wat heb je nodig
– 75 gram blokjes ham
– 1 dunne preiĀ 
– 4 eetlepels mayonaise (of een gezondere variant) aanlengen met wat water, zodat het wat vloeibaarder wordt.
– Zout en peper naar smaak

Snijd de ham in blokjes en de prei in dunne halve ringen. Voeg mayonaise toe en peper en zout naar smaak.
Naast dat het lekker is op (stok)brood, kan dit natuurlijk ook prima op toastjes!

Print Friendly
One Response to “Ham-prei salade”
  1. Anonymous says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *