Hazelnoot brok

Wanneer ik in de Boni supermarkt kom, neem ik vaak het gratis blad mee. Hierin staan leuke recepten maar ook wat huishoudelijke tips, die leuk zijn om door te lezen. In een van de nummers (ik knip de leukste recepten uit en bewaar deze) stond een recept voor hazelnoot brok. Wat ik zo leuk aan dit recept vind, is dat je dit in een handomdraai klaarmaakt zonder mixer of keukenrobot!  Maar als ik eerlijk ben was het pletten van de hazelnoten, een erg leuk werkje… Een mooie klus als je lichtelijk gefrustreerd bent, haha!
 
In het recept wat ik netjes gevolgd heb, werd gesproken over het deeg in blokjes snijden. Achteraf zag ik dat de koekjes prima hun vorm hielden, dus je kan het deeg ook uitrollen en er vormpjes mee uitsteken.
 
De koekjes liggen ook op een erg mooi bord, gescoord in de kringloopwinkel hier in de buurt! Die ga ik absoluut nog eens bezoeken. Tijdens mijn bezoekje heb ik ook een mooie witte taart standaard gekocht, die ik binnenkort hoop te gebruiken.

Wat heb je nodig:

– 100 gram grof gehakte hazelnoten
– 100 gram rietsuiker
– 150 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– 75 gram zachte boter
– Snufje zout
– 1 ei
– 2 tl citroen of limoenrasp
 

Bereidingswijze

Roer met een houten lepel de rietsuiker en zachte boter tot een samenhangend mengsel. Voeg de bloem, snufje zout en bakpoeder toe en meng dit tot kruimels. Door na het toevoegen van het ei, verder te kneden met je handen komt het deeg tot een smeuïg deeg. Voeg op het eind de rasp en hazelnoten toe en laat het deeg minstens een uur in de koelkast opstijven.

Verwarm daarna de oven voor op 180 graden Celsius en rol het deeg uit tot een dikke plak. Wanneer het te plakkerig is, gebruik je wat extra bloem om het deeg uit te rollen. Snijdt het in blokjes, of gebruik een leuke uitsteker! Plaats de koekjes op de bakplaat en bak ze 15 a 20 minuten goudbruin. De koekjes worden pas stevig na het afkoelen, sla deze stap dus niet over!

Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *