Hazelnoot chocolademelk

Chocolademelk drink ik het liefst in de winter. Erg leuk is ook de variatie die je er mee kunt maken. Vorig jaar deelde ik een  chocolademelk met witte chocolade met jullie. Deze keer een hazelnoot chocolademelk. Een heerlijke variant op de traditionele chocolademelk.
 
Tijdens het heerlijke avondje mag de chocolademelk niet ontbreken!
Hazelnoot chocolademelk | HandmadeHelen
Wat heb je nodig:
Voor 4 normale koppen 
– 500 ml melk
– 30 gram suiker
– 2 el ongezoete cacao
– 60 gram hazelnoot pasta (ik nam nutella)
– Snuf kaneel 
Decoratie
– Spuitbare slagroom 
– Chocolade schaafsel
– Hazelnootkrokant (nougatine)
 
 Laat de melk met de suiker in een pannetje goed verwarmen naar niet koken. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Voeg dan de cacao, kaneel en hazelnootpasta toe en roer met een garde tot je een egaal mengel hebt en laat dit net niet tegen de kook komen.
 
Als decoratie heb ik een laag slagroom gebruikt met daarover waar hazelnootkrokant (nougatine) en chocolade schaafsel of vlokken. Mijn hazelnootkrokant koop ik in Duitsland, maar in Nederland heeft verkoopt o.a. Dr.Oetker dit als nougatine.
 
Ik heb gemerkt dat slagroom uit een bus mooier blijft zitten op een warm drankje dan zelfgeklopte slagroom. Mocht je dus deze drankjes stijlvol willen serveren, raad ik je aan een bus te gebruiken. 
Print Friendly
4 Responses to “Hazelnoot chocolademelk”
  1. Anne-Marie says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Lianne says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *