Kokosmelk frambozen ijs

IJs! Hoewel het vandaag volgens de berichten niet meer zo tropisch wordt als afgelopen week, kon ik niet wachten om dit ijsje met jullie te delen. Hij is wederom (altijd fijn) weer erg makkelijk te maken. Nadat ik afgelopen maand mijn makkelijke kiwi ijs al deelde, werd het tijd voor een zuivelvrij ijsje.  Het maak je van kokosmelk, waardoor lekker en fris ijsje voor mensen die geen zuivel willen of mogen eten!  
 
Oké, een simpel ijsje dus. Met slechts vier ingrediënten en een ijsmachine tover je dit zachte romige ijsje met frambozen in een handomdraai op tafel als dessert. Het ijs heb ik niet getest om zonder ijsmachine te maken, mocht je dit hebben  geprobeerd hoor ik het graag! Het vegan ijsrecept kwam ik tegen op een van mijn favoriete Amerikaanse blogs Two peas and their pod.
Kokosmelk frambozen ijs | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 400 ml koude kokosmelk
– 85 gram kristalsuiker
– ½ tl vanille extract
– 60 gram frambozen (vers of bevroren) 
 

Bereidingswijze

De suiker en vanille extract hebben naast smaak, ook het effect dat het ijs niet kristalliseert wanneer het bevriest, maar romig blijft van structuur. Je zou het kunnen vervangen, maar neem dan wel soortgelijke producten, zodat je ijs straks ook mooi in bolletjes kunt serveren, zonder dat het breekt.
 
Zelf vind ik het prettig om de kokosmelk een avond van te voren in de koelkast te zetten. Wanneer je melk al koud is, bevriest het straks ook makkelijker. Meng de koude kokosmelk met de suiker en vanille extract in een blender en laat dit ongeveer een minuutje draaien. De suiker kan op die manier oplossen en je krijgt iets lucht in je mengsel, wat helpt bij de structuur van het ijs.
 
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het 30 tot 40 minuten draaien, tot een mooi zacht ijsje. Roer dan de frambozen er kort door zodat ze niet teveel kleur afgeven. Het ijs is door de kokosmelk spierwit, wat er spectaculair uitziet.
 
Het ijs is iets zachter op zijn lekkerst. Direct serveren kan dan ook erg goed, al zijn je bolletjes mooier wanneer je het nog iets verder laat opstijven in de vriezer. Het ijs kan goed worden bewaard, zet het dan wel een minuut of tien buiten de koelkast voor het serveren.
 
 
Print Friendly
2 Responses to “Kokosmelk frambozen ijs”
  1. Anne-Marie says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *