Kruimeldeeg

Wanneer je het over basisrecepten hebt, dan heb je het ook over deeg. In mijn receptenoverzicht voor basis recepten vind je al wat handige recepten, maar ook simpele en handige deeg recepten mogen niet ontbreken. Dit recept voor kruimeldeeg is dan ook een must. Heerlijk over bijvoorbeeld appels in een crumble recept, of op een appeltaart of vlaai.
 
Het maken is niet moeilijk en binnen no-time heb je dan ook een goede kruimel. 

Kruimeldeeg maken | HandmadeHelenWat heb je nodig

Genoeg voor het bestrooien van een 24cm vorm
– 125 gram bloem
– 90 gram suiker
– 75 gram koude of gesmolten roomboter
– Snufje zout
– Evt. koekkruiden
 

Bereidingswijze

Er zijn twee manieren om een snel kruimeldeeg te maken. Zo kun je een kruimeldeeg maken door koude boter in kleine blokjes door het suiker en bloem mengsel te verkruimelen. Dit kan met je handen, maar ook met een keukenmachine.
 
Een andere manier is om de boter te smelten en dit dan door het suiker en bloem mengsel te roeren, tot je kruimels krijgt. Knijp eventueel wat stukjes deeg tot wat grotere kruimels, want die zijn natuurlijk het lekkerst.
 
Mocht je willen variëren, voeg dan eens wat speculaaskruiden of kaneel toe. Zo geef je je kruimels net wat extra’s.  Bak de kruimels mee met je taart, of voor een crumble op 180 graden ongeveer 15 tot 18 minuten.
 
Wat ideeën voor baksels met een kruimellaag: een kruimel cake met zure room, met wat koekkruiden in een crumble met stoofpeer als topping op een abrikozen vlaai of de topping een vanille kruimelvlaai
 
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *