Monsterlijke koekjes

Halloween komt er weer aan! Vorig jaar maakte ik een aantal cakepops, dit jaar maak ik monsterlijke koekjes… Met een paar spooky oogjes en wat voedselkleurstof kun je bijna ieder koekjes recept omtoveren tot enge koekjes.
 
Heb jij bakplannen voor Halloween? Ik haal tegenwoordig veel inspiratie van Amerikaanse blogs, waar het vieren van Halloween tot de meest enge maar toch lekkere baksels en recepten tot uiting komt.
monsterlijke koekjes

Wat heb je nodig:

– 225 gram boter
– 160 gram witte basterdsuiker
– 1 tl vanille extract 
– 1 eidooier
– 280 gram bloem
– Voedselkleurstof naar keuze, ik gebruikte groene voedselkleurstof van Americolor.
 

Bereidingswijze

Het is een koekje wat ook zonder kleurstof heerlijk smaakt, mocht je dus niet door de groene kleur heen kunnen kijken, of geen voedselkleurstof willen gebruiken kan hij ook prima naturel.
Begin met het romig mixen van de boter, suiker en vanillesuiker. Voeg de eidooier toe en meng dit er goed doorheen. Voeg bloem en zout in een kom bij elkaar en voeg dit in delen toe aan het botermengsel. Mix als laatst de voedselkleurstof toe, maar gebruik niet te veel! Wanneer het deeg rust trekt de kleur nog iets door en je wil natuurlijk geen rare nasmaak hebben. Maak een schijf van het deeg en laat zo’n half uur tot een uur afkoelen in de koelkast.

Wanneer het deeg gekoeld is maak je hier balletjes van en bak je de koekjes op zo’n 190 graden Celsius voor zo’n 10 minuten. Hoe groter je balletjes, hoe langer de baktijd is. Uit het deeg haalde ik zo’n 36 koekjes. Zodra je koekjes uit de oven komen druk je gelijk de oogjes erin, nu zijn de koekjes namelijk nog zacht, waardoor de oogjes blijven zitten in de koekjes.

De oogjes kun je kopen van het merk Wilton, maar ik zag ze ook liggen in de Action onlangs. Ze verkopen daar nu setjes met snoepjes om je cupcakes, koekjes of cakepops op te fleuren. Wanneer ik leuke items tegen kom die te maken hebben met bakken of decoreren plaats ik deze shoptips vaak op twitter @handmadehelenNL of op mijn facebookpagina.

Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *