Pindakaas brownies

Er zijn combinaties die gewoon bij elkaar horen. Frambozen en witte chocolade, ham en kaas en natuurlijk pindakaas en chocolade. Vooral die laatste, heerlijk samen op een boterham, in een reeses peanutbuttercup. Tijd dus voor pindakaas brownies! 
 
Pindakaas is hier in huis wel een dingetje overigens. Op het moment dat ik de pindakaas pot opendraaide waren de honden ineens in de keuken. Beide honden zijn dol op pindakaas, waar ze af en toe een kleine theelepel van in hun kong krijgen. Gegarandeerd plezier en gesmikkel. Datzelfde was hier thuis met de brownies, ze vielen goed in de smaak!
Pindakaas brownies | HandmadeHelen

Wat heb je nodig: 

– 4 eieren maat M
– 150 gram kristalsuiker
– 150 gram (licht) bruine basterdsuiker
– 230 gram gesmolten boter
– 1/2tl zout
– 2 el vanille extract
– 70 gram cacao
– 80 gram bloem
– 150 gram chocolade stukjes
– 75 gram gladde pindakaas
 

Bereidingswijze

Deze brownies bak je op een lage temperatuur wat langer dan gemiddeld bij een brownie. Toch levert dit een heerlijk resultaat op. Bekleed dan ook een vierkante vorm van 23x23cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. 
 
Begin met het luchtig kloppen met de eieren met de suikers en vanille extract. Klop het in ongeveer 5 minuten luchtig tot het een lichtbruine kleur heeft door de basterdsuiker en als een lint van je kloppers valt wanneer je stopt met mixen.
 
Bij de luchtig geklopte eieren mag de licht afgekoelde gesmolten boter samen met de bloem, het zout en de cacao. Doet dit tot een egaal beslag zonder teveel lucht te verliezen. Roer daarna de chocolade stukjes erdoor en giet het mengsels in de bakvorm.
 
Het makkelijkst voor het verdelen van de pindakaas, is om deze even 60 tot 90 seconden in de magnetron te verwarmen. Je giet het dan makkelijk over de brownie zodat in iedere hap wat pindakaas te proeven is. Marmer het eventueel nog wat extra door met een prikker door het brownie en pindakaas mengsel te roeren. Bak de brownie dan in 55 tot 60 minuten gaar. Test het door een prikker met natte kruimels uit de brownie komt en hij niet meer wiebelt in het midden. Laat de brownie afkoelen voor je hem snijdt en serveert.
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *