Pindakaas koekjes

Soms heb je van die momenten dat je enorm veel zin hebt in iets wat je normaal niet eet. Ik heb dat met pindakaas. Zo heel af en toe vind ik een boterham met pindakaas het lekkerste wat er bestaat. Bakken met pindakaas deed ik al eerder, namelijk de pindakaas cake. Iets wat al een langere tijd op mijn lijstje stond waren pindakaas koekjes.

Net als de Angel Food Cake, kwam ik deze koekjes tegen op pinterest. Ze komen van de blog Lou Lou Girls uit Amerika. Daar doen ze niet gek over een beetje pindakaas tijdens het bakken! Het oorspronkelijke recept heb ik gehalveerd. Uit dit recept haalde ik zo’n 26 koekjes.

Wat heb je nodig:

– 115 gram boter
– 100 gram bruine suiker
– 115 gram witte suiker
– 130 gram pindakaas
– 1 tl bakpoeder
– 140 gram bloem
– 1 ei
– 1 tl vanille extract
– Snuf zout
– Schaaltje suiker om te rollen
 

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 170 graden Celsius en leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Mix de boter, witte en bruine suiker romig met de pindakaas. Voeg het ei en de vanille extract toe en meng dit nog kort. 
Meng in een andere kom de bloem, zout en het bakpoeder zodat alles goed gemengd is. Voeg de droge ingrediënten bij het pindakaas mengsel en meng tot je een egaal maar nog iets plakkerig mengsel hebt.

Wanneer je denkt dat het deeg te plakkerig is voeg dan nog een beetje bloem toe. Dit kan geen kwaad, doe dit wel beetje voor beetje. Leg een schaaltje suiker klaar en maak balletjes van het deeg of gebruik een kleine ijsschep (4cm). Rol de balletjes door de suiker en leg ze op de bakplaat. Druk ze niet plat en zorg dat er genoeg ruimte tussen de balletjes zit. De koeken spreiden namelijk erg uit.

Bak de koekjes in zo’n 13/14 minuten op 170 graden Celsius gaar en laat ze na het bakken even op de plaat liggen. Ze worden na het bakken steviger, maar blijven wel lekker chewy. Ze smaken heerlijk naar pindakaas, zonder dat dit overheerst.

Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Pindakaas koekjes”
  1. Nell Nijssen says:
  2. HandmadebyHelen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *