Spicy amandelen

Afgelopen zomer zat er naast de koffie en geitenkaas ook een setje tabasco in de foodybox van Kroon op het Werk. Vrijwel meteen wist ik dat ik spicy nootjes wilde maken. Amandelen zijn perfect om zelf te kruiden. Zo maakte ik eerder ik al gesuikerde amandelen en gebakken amandelen met paprikapoeder. Met de tabasco ging ik aan de slag voor deze spicy amandelen.
 
Op de website van tabasco vond ik de basis voor dit recept. Hier en daar heb ik de hoeveelheden wat aangepast, zodat dit het perfecte pittige borrelnootje zou worden! Top voor de vrijmibo! Met de hoeveelheden tabasco was ik bang dat het met twee soorten tabasco wel erg pittig zou worden. Gelukkig niet het geval! Mocht je een subtiele spicy amandel willen, halveer dan de hoeveelheid rode tabasco in je kruidenmengsel. 
Spicy amandelen | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 250 gram rauwe ongebrande amandelen zonder vel
– 40 gram roomboter
– 30 ml milde groene tabasco
– 2 tl rode tabasco
– 2 tl worcestershiresaus
– 1 tl zout
– ¾ tl knoflookpoeder
– ½ tl mosterdpoeder
 

Bereidingswijze

Voor deze amandelen werken amandelen zonder vel het beste. Mocht je alleen amandelen met een velletje kunnen vinden, breng dan een halve liter water aan de kook in een ruime pan en voeg hier 3 eetlepels baksoda aan toe. Kook de amandelen dan zo’n 3 minuten, voor je ze in een bak met ijswater doopt. De velletjes zijn daarna goed van de amandelen te verwijderen met de hand.
 
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en smelt de boter in een klein pannetje. Bij de gesmolten boter mogen alle kruiden, tabasco en worcestershiresaus. Roer dit goed door tot een lichtgele pasta. Verdeel de amandelen over een bakplaat bekleed met bakpapier en giet hier het kruidenmengsel overheen. Roer alles door, zodat alle amandelen een kruidenlaagje hebben.
 
Bak de amandelen in 20 minuten goudbruin en roer het halverwege alle amandelen een keer om. Laat de amandelen afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *