Witte chocolate chip kaneel koekjes

Nu het echt herfst weer is, waardeer ik de geur van kaneel nog veel meer. Ik was dan ook erg benieuwd hoe de chocolate chip cookies zouden smaken wanneer ik de vanille zou vervangen door kaneel en de donkere chocolade stukjes door witte stukjes.. Uiteindelijk zijn deze witte chocolate chip kaneel koekjes snelle en lekkere herfstkoekjes die ik absoluut vaker ga maken!

Wat heb je nodig:

– 150 gram boter
– 75 gram kristalsuiker
– 75 gram bruine basterdsuiker
– 1 ei
– 1/2 tot 1 tl kaneel
– 200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem met 1tl bakpoeder)
– 150 gram witte chocolade chips (mijn witte chips waren na 70 gram op en dat is goed te zien!)
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en begin met het mixen van de boter met de suiker. Doe dit met een mixer met deeghaken tot het romig is. Voeg het ei toe en mix dit goed door. Voeg daarna het zelfrijzende bakmeel (of de bloem met bakpoeder) en de kaneel toe. Mix met een spatel de chocolate chips er door en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.

Het deeg blijft wat plakkerig en hoeft niet te rusten. Draai balletjes van zo’n 30 a 40 gram of schep ze net als mij met een ingevette ijsschep op de plaat. Mijn kleine ijsschep maakt bolletjes die precies tussen de 30 en 40 gram zaten. Het invetten (met bakspray) helpt om de bolletjes in zijn geheel uit de schep te krijgen. Bak de koekjes voor 20 minuten en laat ze afkoelen. Zorg voor genoeg ruimte want ze lopen uit tot platte koeken.

 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Witte chocolate chip kaneel koekjes”
  1. Anke says:
  2. HandmadebyHelen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *