Zomers: Hollandse pasta salade

Naast de Italiaanse en de Griekse pasta salade, nu een een Hollandse pasta salade. Wederom een simpele salade, maar hij is dan ook wel erg lekker! Het Hollandse komt natuurlijk van de ham, kaas en mosterd!

Natuurlijk kun je in een pasta salade altijd iets weglaten of toevoegen!

Wat heb je nodig:
– 500 gr fussili
– 4 el mayonaise (ik heb Zaanse yogonaise gebruikt)
– 3 tl mosterd
– 2 tl kerrie poeder
– 2 tl paprikapoeder
– Mespunt mierikswortel
– 300 gram blokjes ham
– 150 gram blokjes kaas (ik heb geraspte kaas gebruikt)
– 3 lente uitjes
– 1 rode paprika
– Eventueel zout en peper

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet de pasta af en spoel het met koud water.
Roer door de mayonaise de mosterd, mierikswortel en de kruiden tot een glad en egaal mengsel. Voeg eventueel naar smaak wat extra kruiden toe. Snij de ham, paprika, de lente uitjes en de kaas in kleine blokjes/stukjes en meng dit door de pastasalade. Natuurlijk kun je altijd wat meer van de ingrediĆ«nten toevoegen. Daarna kun je naar eigen smaak wat zout en peper toevoegen om het af te maken.

Een volgende keer lijkt het me lekker om nog wat komkommer toe te voegen, of tomaat. Maar dit is natuurlijk optioneel!  

Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *