Zomers: Italiaanse pasta salade

Naast de Griekse pastasalade maakten we ook deze Italiaanse variant. Erg lekker, dus de moeite zeker waard om het recept met jullie te delen! Heerlijk voor op een warme zomerdag, als bijgerecht bij een BBQ of gewoon zomaar, omdat ie te lekker is om niet te maken!
Wat heb je nodig:
– 500 gram fusili pasta
– 300 gram kipfilet (wij hadden nog braadstoom filet over met de smaak knoflook, prima te gebruiken hiervoor! Doe je dit niet, de kipfilet kruiden en bakken)
– 4 eetlepels pesto (rood of groen)
– 1 eetlepel citroensap
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram tomaten in blokjes gesneden
– 4 lente uitjes in ringen
– 50 gram pijnboompitjes, geroosterd
– 100 gram geraspte kaas naar keuze, ik nam Parmezaanse kaas
– Peter en zout naar smaak
– Basilicum naar smaak
 
In dit recept heb ik gekozen voor een aantal makkelijke combinatie dingetjes, namelijk de kip. Officieel hoort er ook knoflook in dit recept, maar omdat wij dit al bij het bakken van de kip gebruikt hebben, heb ik dit weggelaten. Het zou zonde zijn als de knoflook ging overheersen!
 
Kook de pasta volgens de aanwijzingen en laat dit goed afkoelen. Snij of pluk de kipfilet in kleine stukjes. Snij ook de overige ingrediënten in kleine stukjes. Roer dan de pesto, de olijfolie en basilicum door de pasta en voeg het citroensap erbij.
Rooster de pijnboompitten en voeg deze toe. Roer dan de geraspte kaas, tomaat, lente ui en kip door de pasta. Een heerlijke simpele en vlotte maaltijd!
 
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *