Aardbeien bavarois

Een aardbeien mousse is heerlijk als dessert, maar ook zeker lekker als taartvulling! Moeilijk is het niet, maar zeker de moeite waard om eens te proberen!

Taart1

Wat heb je nodig:

– 250 gram verse aardbeien
– 4,5 gram (3 blaadje) gelatine
– 200 ml slagroom
– sap van een halve citroen (limoen mag ook)
– 100 gram fijne kristalsuiker (zoetstof mag ook)
 

Bereidingswijze

Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker en week de gelatine blaadjes. Verwarm de gelatine en voeg dit toe aan de gepureerde aardbeien. Laat dit mengsel afkoelen en licht opstijven door de gelatine (ongeveer 20/25min).
 
Klop dan de slagroom stijf en roer het aardbeien mengsel even goed door, voor je dit met de slagroom mengt. Vul je glaasjes en laat het opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met wat verse aardbeien. Gebruik je het als taartvulling? Smeer het dan tussen je lagen taart of in je taartschelp en laat dit opstijven in de koelkast.

 

Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Aardbeien bavarois”
  1. Anonymous says:
  2. HandmadebyHelen says:
  3. Anouk Slegh-Damen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.