Blauwe bessen yoghurt cake

Yoghurt is een ingrediënt wat ik best vaak gebruik. Zo bakte ik eerder al een Citroen yoghurt cake, brownies met Griekse yoghurt en maakte ik frisse frambozen yoghurt ijs. Stuk voor stuk heerlijke recepten! Ondanks dat ik met dit warme weer de oven niet aan wilde zetten, wilde ik wel iets lekkers voor bij de koffie. Met een overschot aan blauwe bessen en een citroen ging ik aan de slag.
 
Het recept van deze cake komt van Donna Hay, een van mijn voorbeelden als het om koken en bakken gaat. Haar recepten kloppen en zelf gaan spelen met verhoudingen hoeft dan ook niet. Erg fijn met dit warme weer, de cake staat namelijk zo op tafel en is lekker fris!

Wat heb je nodig:

– 150 gram gesmolten boter
– 220 gram suiker
– 2 eieren maat M
– 140 gram Griekse yoghurt
– 1 el citroen rasp
– 1 tl vanille extract
– 225 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– 125 gram verse blauwe bessen 
Voor het glazuur
– Poedersuiker
– Citroensap
 

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 Celsius. Vet een cake vorm in en bekleed deze met een stuk bakpapier. Mocht je niet weten hoe? Lees dan dit artikel eens door.
 
Meng met een garde de gesmolten boter, suiker, eieren, yoghurt, citroenschil en vanille extract in een kom en mix tot een egaal mengsel. Dan mag de bloem met het bakpoeder er bij en mix dit met een spatel weer tot een egaal geheel. Meng dan kort de blauwe bessen door het beslag en vul de bakvorm.
 
Bak de cake in 55 – 65 minuten goudbruin en gaar of tot een prikker schoon uit de cake komt. Laat hem ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen tot je hem op een rekje verder laat afkoelen. Maak de glazuur door steeds een beetje citroensap bij de poedersuiker te doen en dit goed door te roeren. Wanneer je een dik maar gietbaar glazuur hebt mag dit over de cake. Het duurt even maar hard mooi uit. Bewaar de cake in een trommel op een koele plek.
Print Friendly, PDF & Email
13 Responses to “Blauwe bessen yoghurt cake”
  1. Sophie says:
  2. Sophie says:
  3. Jolien says:
    • HandmadeHelen says:
      • Jolien says:
  4. Jai says:
    • HandmadeHelen says:
      • Jai says:
  5. Tamara says:
  6. Petra Meboer says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.