Chocolade deluxe taart

Na mijn blogpost over laagjestaarten had ik deze al in de planning. Mijn eigen verjaardagstaart schoot er bij in, maar deze chocolade deluxe moest en zou ik maken voor de verjaardag van mijn broertje. Hij bevat namelijk alleen maar chocolade, in diverse soorten en maten. Met een smeuïge chocolade cake, chocolade botercrème en luxe decoratie kun je niet fout gaan natuurlijk.
 
Deze taart is vrij machtig, wat betekend dat het kleine formaat (16 cm diameter) helemaal geen reden is voor een kleine taart. Je bakt de drie lagen per stuk, zodat je de cake niet hoeft te halveren.. Je haalt uit de taart gemakkelijk 10-12 stukken uit en dan heb je per persoon meer dan genoeg taart. 
Chocolade deluxe taart | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor de cake
– 180 ml karnemelk
– 180 ml afgekoelde espresso
– 60 ml zonnebloemolie 
– 2 eieren maat M
– 2 tl vanille extract 
– 210 gram bloem
– 300 gram suiker 
– 75 gram cacao 
– Snufje zout
– 1,5 tl baksoda 
Voor de botercreme
– 1x recept voor Swiss merengue botercrème 
– 120 gram pure chocolade 
Decoratie
– Bonbons, twix, strooisel, lion balletjes, chocolade stokjes
 

Bereidingswijze

Verwarm alvast de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de 16cm ronde bakvorm(en) met bakpapier op de bodem en spray ze in met wat olie of bakspray. De cake kun je maken zonder mixer, wat het alleen maar makkelijker maakt. Mix met een garde in een kom de natte ingredienten door elkaar. In een andere kom mogen de suiker, bloem, baksoda, het zout en de cacao tot een egaal mengsel worden geroerd met een garde. Blijf roeren met een garde terwijl je het natte mengsel toevoegt. Het beslag voor de cake is erg lopend, maar dit is helemaal goed! 
 
Verdeel het beslag over de bakvormen, of over de bakvorm en twee kommen zodat je evenveel beslag hebt in iedere laag. Weeg dit voor het beste effect af. Bak de lagen cake in 30 tot 35 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen voor je verder gaat met decoreren. Snij eventueel de lagen iets bij aan de bovenkant, zodat je taart niet scheef wordt.
 
Mix de Swiss merengue botercrème volgens de aanwijzingen in het gelinkte artikel. Smelt dan 120 gram chocolade au bain Marie en mix dit door de crème. Vul een spuitzak met een rond spuitmondje en de crème. Spuit op de onderste laag doppen langs de rand en vul hem daarna op met meer botercrème. Herhaal dit tot de bovenste laag. Verdeel er dan speels wat chocolade over. Ik nam twix en sneed deze diagonaal door midden, mikado sticks voor wat hoogte, lion balletjes voor de crunch en choco balletjes strooisel om het af te maken. Ook vond ik bonbons die lijken op stukjes kinder bueno bij de Action, die qua vorm net wat specialer maken.
 
Bewaar de taart op een koele plek. Serveer de taart niet direct vanuit de koelkast. De botercreme is het lekkerst wanneee deze op kamertemperatuur is.
Print Friendly, PDF & Email
6 Responses to “Chocolade deluxe taart”
  1. MARIJKE says:
  2. Judith says:
  3. Gerdie says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.