Getest: Red velvet cake van Dr. Oetker

Al een hele poos terug kreeg ik weer heerlijke foodpost van Dr. Oetker. Hoe ik wist voor ik het probeerde dat dit heerlijk was? Als je me op instagram volgt, kon je zien dat ik ze direct mocht proeven! Het was dan ook meteen ook de eerste keer dat ik (shame on me) een red velvet cake proefde. Het idee van een roomkaas glazuur hield me altijd wat tegen, maar dit is echt heel lekker! Met Valentijn in mijn achterhoofd, testte ik daarom deze  verwen red velvet cake van Dr. oetker voor jullie.
 
In de verpakking zit een bakvorm voor de taart, in eerste instantie klungelde ik hier wat mee, tot ik de duidelijke instructies op de achterkant vond om de vorm in elkaar te vouwen. Belangrijk is om de vorm pas te vullen, nadat hij op de bakplaat of het bakrooster staat. Op de zijkant vind je trouwens de temperatuur voor je oven terug, kijk hier goed naar! Een te warme oven zorgt ervoor dat je cake niet egaal bakt en kan verbranden.
Dr. Oetker - red velvet verwenmix | HandmadeHelen

Red velvet, wat is dat?

De red velvet is dus een cake met chocolade smaak, die rood van kleur is. Doordat rood een kleur is binnen het bakken die om redelijk veel kleurstof vraagt, heb ik hier ook even naar gekeken. De kleurstof die Dr. Oetker gebruikt heeft is een natuurlijke kleurstof, gemaakt uit ijzerpoeder. Deze kleurstof geeft het beslag dan ook een ijzerkleurige kleur, die na het bakken erg mooi rood wordt.
 
Wat ik prettig vind aan de frosting, is dat deze stevig wordt wanneer je hem in de koelkast plaats. Ik nam trouwens mascarpone in plaats van monchou, dit is ook prima! Voor de bakkers die net zo perfectionistisch zijn als ik kan zijn in de keuken, een geweldige uitkomst! Door een stevigere frosting is het makkelijker om je taart wat strakker af te werken. Decoreer hem met de kruimels die aan de taartvorm blijft wanneer je hem los snijdt en voila!
Red velvet dr. Oetker
Het testpanel vond de cake erg lekker, hij was niet droog en de topping was ook erg smakelijk in combinatie met de cake. Het vleugje cacao, zoals op de verpakking wordt benoemd was zeker te proeven. Mijn broertje is dol op chocolade, maar moest even wennen aan de kleur. Toch vroeg hij om een tweede stukje na het proeven. Goed geslaagd dus!
 
Na alle reacties op deze cake heb ik contact gezocht met dr. Oetker om te vragen of zij iets in hun mix veranderd hebben. Dit is echter niet het geval. 

Alles op een rij:

Merk: Dr. Oetker
Aantal: 1
Waar: Diverse supermarkten
Prijs: €2,49 (adviesprijs)
Cijfer: 8
 
 Met dank aan Dr. Oetker voor het toesturen van de cakemix.
Print Friendly, PDF & Email
18 Responses to “Getest: Red velvet cake van Dr. Oetker”
 1. Daphne says:
 2. Ester says:
  • HandmadeHelen says:
  • Nienke says:
 3. An says:
  • HandmadeHelen says:
 4. Joyce says:
 5. Natascha says:
 6. Evelien says:
  • HandmadeHelen says:
 7. Hellen says:
 8. Nance says:
  • HandmadeHelen says:
 9. Meryam says:
 10. Violet says:
 11. Lianne says:
 12. Pien Heinen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.