Getest: Red velvet cake van Dr. Oetker
Al een hele poos terug kreeg ik weer heerlijke foodpost van Dr. Oetker. Hoe ik wist voor ik het probeerde dat dit heerlijk was? Als je me op instagram volgt, kon je zien dat ik ze direct mocht proeven! Het was dan ook meteen ook de eerste keer dat ik (shame on me) een red velvet cake proefde. Het idee van een roomkaas glazuur hield me altijd wat tegen, maar dit is echt heel lekker! Met Valentijn in mijn achterhoofd, testte ik daarom deze verwen red velvet cake van Dr. oetker voor jullie.
In de verpakking zit een bakvorm voor de taart, in eerste instantie klungelde ik hier wat mee, tot ik de duidelijke instructies op de achterkant vond om de vorm in elkaar te vouwen. Belangrijk is om de vorm pas te vullen, nadat hij op de bakplaat of het bakrooster staat. Op de zijkant vind je trouwens de temperatuur voor je oven terug, kijk hier goed naar! Een te warme oven zorgt ervoor dat je cake niet egaal bakt en kan verbranden.


Red velvet, wat is dat?
De red velvet is dus een cake met chocolade smaak, die rood van kleur is. Doordat rood een kleur is binnen het bakken die om redelijk veel kleurstof vraagt, heb ik hier ook even naar gekeken. De kleurstof die Dr. Oetker gebruikt heeft is een natuurlijke kleurstof, gemaakt uit ijzerpoeder. Deze kleurstof geeft het beslag dan ook een ijzerkleurige kleur, die na het bakken erg mooi rood wordt.
Wat ik prettig vind aan de frosting, is dat deze stevig wordt wanneer je hem in de koelkast plaats. Ik nam trouwens mascarpone in plaats van monchou, dit is ook prima! Voor de bakkers die net zo perfectionistisch zijn als ik kan zijn in de keuken, een geweldige uitkomst! Door een stevigere frosting is het makkelijker om je taart wat strakker af te werken. Decoreer hem met de kruimels die aan de taartvorm blijft wanneer je hem los snijdt en voila!

Het testpanel vond de cake erg lekker, hij was niet droog en de topping was ook erg smakelijk in combinatie met de cake. Het vleugje cacao, zoals op de verpakking wordt benoemd was zeker te proeven. Mijn broertje is dol op chocolade, maar moest even wennen aan de kleur. Toch vroeg hij om een tweede stukje na het proeven. Goed geslaagd dus!
Na alle reacties op deze cake heb ik contact gezocht met dr. Oetker om te vragen of zij iets in hun mix veranderd hebben. Dit is echter niet het geval.
Alles op een rij:
Merk: Dr. Oetker
Aantal: 1
Waar: Diverse supermarkten
Prijs: €2,49 (adviesprijs)
Cijfer: 8
Met dank aan Dr. Oetker voor het toesturen van de cakemix.
16 Responses to “Getest: Red velvet cake van Dr. Oetker”
Hoi Helen!
Zou je misschien ook een keer een zelfgemaakte versie van de red velvet cake als recept kunnen posten? Dat zou ik super leuk vinden.
Groetjes van Daphne
Die staat zeker op de planning Daphne!
Ik dacht een keer ‘lui’ te zijn door de red velvet cake van dr oetker te gaan maken.
Ben na het eten van een stukje zó misselijk geworden! koop nooit meer die troep!
Wat vervelend! Op de site staat een recept voor red velvet cupcakes, die zijn ook snel gemaakt!
Ik heb deze red velvet cake net ook gemaakt en was ook heel erg misselijk na het eten van een stukje cake.
Ik weet niet of je gesponsord word door oetker, maar die cake is echt niet te vreten.
Er zit een chemische smaak aan en de kleurstof van ijzerpoeder klopt hij heeft een ijzer kleur.
Ik heb zo die hele cake weg kunnen mikken.
Hi An,
Zoals ik vermeld kreeg ik enkel de mix toegestuurd om te testen. Dit heb ik dan ook gedaan en ons oordeel hierover gegeven. De cake vonden wij niet chemisch smaken, anders was dit zeker terug gekomen in de review.
Heb hem ook gemaakt maar wat een tegenvaller! Ronduit smerig!! Ik hoop echt dat ze het receptuur aan gaan passen.. een grote NO voor red velvet van dr.Oetker
Wat een smerige taart. Gelijk weg gedonderd in de prullenbak. Zeer teleurgesteld. Zeker niet het proberen waard!
Ik vind de dr. Oetker verwen red velvet cakemix ook teleurstellend. Na t volgen van de instructies, was t resultaat een redelijk droge cake. De topping (met monchou) werd bij mij niet harder in de koelkast. De topping had van mij wat meer naar roomkaas mogen smaken. Deze topping vond ik in deze hoedanigheid zeer smakeloos.
De red velvet cakemix van jamin is veel luchtiger en lekkerder van smaak (wel iets minder rood omdat aan de mix minder kleurstof is toegevoegd). De mix van de jamin is in mijn optiek wel een aanrader.
Wat jammer om te horen! Ik ken de bakmixen van Jamin niet, maar fijn dat deze beter bevalt.
Ik heb deze mix vorige week voor het eerst gebruikt, wat een ontzettend vieze mix! De taart is bij ons na 2 happen in de kliko verdwenen. Ik kan mij echt niet voorstellen dat iemand dit lekker vind.
Ik dacht ook, ligt het aan mij? Maar ik vond de mix van dr oetker ook teleurstellend! Het smaakt niet, heeft inderdaad een chemische smaak, de kleur is echt niet mooi, de cake is veel te droog en smaakt absoluut niet naar red velvet. Sorry, misschien had je toendertijd nog geen idee hoe het normaal gesproken hoort te smaken, maar in ieder geval niet zo! Maar wel bedankt voor het posten.
Hi Nance, wat vervelend. Heeft de cake niet te lang in de oven gestaan of op een te hoge temperatuur? Wanneer je cake droog is is dat vaak het vaak het geval.
Ik heb deze taart zojuist ook gemaakt! Was niet blij met het resultaat. Ga dit nooit meer maken ben heel erg misselijk en het smaakt naar klei.
TIP= Maak deze taart nooit! Je wordt er ziek van.
Ik vond de red velvet ook niet te doen en door het omhulsel (het bakvormpje) hadden wij draden in de cake. De aardbei vanille kwark taart smaakte al net zo chemisch als de velvet. Geen mixen meer voor mij in ieder geval!!!!