Ricotta cake met frambozen

Dit recept komt van de blog van Pauline, uit Paulines keuken. Naast haar blog en blogapp voor je telefoon heeft ze ook het voedselzandloper kookboek geschreven. Dit ricotta cake met frambozen past totaal niet in het gedachte goed van de voedselzandloper maar is wel erg lekker!

Het recept van Pauline is met bosbessen, deze heb ik ingeruild voor frambozen. Ik ben nu eenmaal een ‘sucker’ voor frambozen. Zo zou je ze ook prima kunnen maken met andere bosvruchten. De cake is erg smeuïg en door de frisse frambozen is hij niet te zoet.

Wat heb je nodig:

– 150 gram suiker
– 250 gram ricotta
– 150 gram zelfrijzend bakmeel (of maak dit zelf door bloem met een flinke theelepel bakpoeder te mengen)
– 150 gram zachte boter
– 4 eieren (maat m)
– 100 gram frambozen
– Snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 155 graden Celsius en mix de boter samen met de suiker tot een romig mengsel. Mix hier de ricotta doorheen tot een egaal mengsel. Klop daarna een voor een de eieren door het mengsel. Wanneer je grote eieren hebt gebruik dan 3 eieren. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en mix tot je geen losse bloem deeltjes meer ziet.
 
Vet je bakvorm in en bekleed deze met bakpapier wat aan de lange zijden boven de vorm uitsteekt. Vul de vorm met je cake mengsel en strooi hier de frambozen over. Druk ze licht aan in het mengsel zodat ze ook in de cake bakken straks. Bak de cake in zo’n 40 tot 50 minuten goudbruin gaar.
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Ricotta cake met frambozen”
  1. nicolekookt says:
  2. HandmadebyHelen says:
  3. marina says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.