Speculaas peren cake + winnen!

Met de november bezig gaan we echt de speculaas periode weer in. Ik merk dat ik ieder jaar weer meer inspiratie heb om speculaas varianten te maken. Gelukkig hoeft dat echt niet alleen in deze tijd van het jaar. Met een eigen speculaas mengsel kom je het hele jaar door aan je trekken!
 
Speculaas en peer werkt erg goed, zo maakte ik al eens een speculaas crumble met stoofperen. Toen ik van Migo de Migo peren mocht proberen, wist ik meteen waar ze in zouden verdwijnen. Migo is namelijk een toffe peer die je overal zonder knoeien kunt eten. Ze zijn namelijk zoet, maar knapperig. Perfect dus onderweg of als snel en knoeivrij tussendoortje! Dit betekend ook dat je er lekker mee kunt bakken, net als appels! De Migo peer blijft stevig en in een geheel tijdens het bakken.
Speculaas peren cake

Wat heb je nodig 

– 250 gram boter
– 250 gram lichtbruine basterdsuiker
– 4 eieren maat L
– 250 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– 5 tl speculaaskruiden
– 60 ml melk
– 1 grote Migo peer
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bereid je cakevorm voor door hem met wat bakpapier te bekleden. Door de lange zijden wat langer te laten til je straks de cake makkelijk uit je vorm.
 
Mix de boter met de bruine basterdsuiker romig in ongeveer 3 minuten. Voeg hier de eieren één voor één bij en mix dit tot een egaal mengsel. Dan mogen de bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden bij het natte mengsel. Roer dit kort door en giet het beetje melk door het beslag. Dit zorgt straks voor een smeuïge cake. Schil dan de peer en snij hem in dunne plakjes. Leg dit bovenop het beslag. Tijdens het bakken zak dit de cake in zakken. Wil je dat de peren minder diep in het beslag zakken? Haal de stukjes peer dan door wat bloem voor je ze  op het beslag legt. Bak de cake in 50 tot 55 minuten goudbruin en gaar, test dit eventueel met een prikker. Als de prikker schoon uit de cake komt is deze gaar.
 

Migo peren winnen?

Van Migo mag ik een mooie schaal peren weggeven aan een van jullie! Mocht je niet winnen maar wel benieuwd zijn, koop dan vooral deze maand (november) Migo peren. Van iedere verpakking gaat er in november namelijk €0,50 rechtstreeks naar de clini clowns. Zij bestaan dit jaar 25 jaar! Door deze maand Migo te kopen, help je een ziek kind een glimlach te bezorgen. Let’s smile together!
 
Wil je een mooie schaal Migo peren winnen? Vertel dan hieronder welk recept met peer je blij maakt.
Extra kans maken? Volg dan Handmade Helen en Migo peer op Facebook en benoem dat in je berichtje.
 
Op 15 november wordt er een winnaar gekozen, via het email adres wat achtergelaten wordt bij een berichtje neem ik persoonlijk contact met je op voor je adres gegevens om de prijs bij je te krijgen.
Print Friendly, PDF & Email
3 Responses to “Speculaas peren cake + winnen!”
  1. Lisanne Hannema says:
  2. Marian says:
  3. Leanne says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.