Bramen cupcakes

Sinds ik zelf fruit groei in de tuin, kan ik niet wachten tot ik volgend jaar bramen kan plukken. Toen we als grote verassing in de voortuin een verscholen wilde bramenstruik (met bramen!) tegen kwamen kon ik mijn geluk al niet op. Na wat wilde bramen te hebben geplukt te hebben en geproefd, kwam ik tot de conclusie dat deze wat aan de zure kant waren. Thuis ben ik helaas de enige die dol is op bramen en ook ik vond deze wat minder lekker. De geplukte bramen waren wat aan de zure kant, iets wat je goed kunt oplossen door ze te verwerken met wat zoets. Bramen cupcakes zijn dan ideaal!
 
Mijn standaard cakebeslag trok ik voor deze bramen cupcakes weer uit de kast. Ik maakte er mini cupcakes van, die erg leuk zouden staan op een high tea, maar je kunt er ook full size cupcakes mee maken natuurlijk!
Bramen cupcakes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor zo’n 30 mini cupcakes of 12 normaal formaat cupcakes
– 125 gram boter op kamertemperatuur
– 125 gram fijne suiker
– 5 gram bakpoeder
– 125 gram bloem
– 2 eieren maat L
– 30 ml melk
– 75 gram bramen
Voor de decoratie
– 12 grote of 30 kleinere bramen
– Spuitmondje met een open ster
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en weeg alvast je ingrediënten af. Mix de boter luchtig en voeg beetje bij beetje steeds wat suiker toe. Ik mix dit rustig zo’n 5 minuten, aangezien je boter luchtiger blijft op die manier, wat je zeker in je cake terug ziet. Voeg dan een voor een het ei toe en mix tot dit goed is opgenomen. Meng de bakpoeder met de bloem en roer dit goed door, zodat de bakpoeder goed verspreid is. Voeg dan in twee gedeelten de bloem erdoor en mix dit even kort tot het egaal gemengd is. Voeg de melk toe en mix het geheel weer tot een egaal mengsel. Meng met de hand ongeveer 65 gram bramenstukjes door het beslag. Hou wat stukjes braam achter om later boven in de cupcakes te duwen, zodat je dit ook goed kunt zien na het bakken. Bak de mini cupakes zo’n 15 tot 18 minuten goudbruin en gaar, tot een prikker er schoon uit komt.
 
Mix dan het halve recept voor Swiss meringue botercrème, zoals aangegeven in het bericht wat ik in de ingrediëntenlijst heb gelinkt. Voor de hoeveelheid cupcakes is een half recept echt voldoende, maar meer maken mag natuurlijk altijd!  Spuit met een open stervorming spuitmondje (ik nam mijn wilton 1M) een toef, die je niet draait, maar langzaam omhoog laat komen. Er zal een ster vormig blobje komen wat er in eerste instantie niet uitziet. Door te blijven spuiten en langzaam omhoog te gaan met je spuitzak, ontstaan er mooie roesjes uit ieder puntje van je spuitmond, wat een chique toefje is. Zet hier een braam in om het af te maken en voila! 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.