Oreo kerst truffels

Oreo truffels heb ik al veel vaker gemaakt, al hebben ze nooit de blog gehaald. Ik denk omdat ze best snel verdwijnen en ik niet altijd een grote batch maak. Een recept zonder foto gaat er bij mij (zoals jullie me vaker horen zeggen) niet in. Je wil natuurlijk wel weten wat je uiteindelijke resultaat kan worden! Deze oreo kerst truffels heb ik dan ook met mijn leven bewaakt. Zulke beauty’s moet ik wel met jullie delen voor de kerstdagen! En het leukst is, dat ze echt niet moeilijk zijn.

Oreo truffels hoeven trouwens niet perse met donkere oreo koekjes, zo heb je ze tegenwoordig ook met vanille biscuitjes, of bijvoorbeeld met een andere vulling. Zolang je hem maar maalt en met een plakkerig goedje tot balletjes kan vormen. Met andere koekjes kun je deze truffels ook wel maken trouwens. Ze zijn dan ook naar ieders smaak aan te passen.
Oreo kerst truffels | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 8 truffels
– 155 gram oreo’s (1 rol)
– 40 gram roomkaas
Decoratie
– 200 gram melk chocolade
– 100 gram witte chocolade
– Kerst sprinkels (ik nam musketzaad)
– Mini cupcake papiertjes om ze in te bewaren.
 
Voor de truffels neem je de oreo koekjes, die je tot een fijn poeder maalt in een hakmolen of keukenmachine. De witte vulling tussen de chocolade koekjes mag er gewoon in blijven. Roer dan de roomkaas door het oreo poeder en kneed dit met de hand tot een stevig deeg, waar je bolletjes van kunt vormen. Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleed bordje en zet ze een uur in de vriezer.
 
Smelt vlak voor het uur om is 2/3e van de melk chocolade au bain marie en roer nadat alles is gesmolten de overige melk chocolade toe. Haal de oreo truffels per twee uit de vriezer, zodat de balletjes mooi stevig blijven en dip ze in de melkchocolade. Zelf doe ik dit het liefst met een vork, waar middenste tanden uit gehaald zijn. Hierdoor kan de overige chocolade mooi weg druppen. Zet de chocolade op een stukje bakpapier en laat de oreo truffels uitharden.
 
Herhaal dan het smeltproces met de witte chocolade en giet deze in een spuitzak of ziplock zak. Knip er een klein puntje af en spuit in het midden van de oreo truffel aan de bovenkant witte chocolade. Maak aan de zijkanten wat druipers, voor een sneeuw effect. Strooi daar wat kerst sprinkels over en laat de chocolade truffels goed uitharden.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Oreo kerst truffels”
  1. Lianne says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.