Tiramisu zonder rauw ei
Wat heb je nodig:
– 250 gram mascarpone
– 300 ml slagroom
– 100 gram poedersuiker
– 1 tl vanille extract
– 1 grote verpakking lange vingers
– 200 ml sterke koffie
– 2 el koffie likeur, wil je het ook alcohol vrij houden neem dan een smaakstof of laat het weg.
– Cacao poeder
Bereidingswijze
Laat de mascarpone op kamer temperatuur komen en zet alvast 200 ml koffie.Voeg de poedersuiker bij de slagroom en klop dit stijf. Doe de mascarpone in een ruime kom en meng de vanille extract door de mascarpone tot een glad mengsel. Spatel de slagroom langzaam door de mascarpone. Het lijkt nu wat op aangevette slagroom, alleen zijn de verhoudingen anders.
De koffie is nu afgekoeld dus kun je de likeur er aan toevoegen. Kies een koffie likeur die je lekker vindt of gebruik rum. Doe dit in een schaal zodat de lange vingers er in kunnen. Zelf heb ik wijnglazen gebruikt om de tiramisu in te presenteren en was het nodig om de lange vingers te halveren. Dit ligt natuurlijk aan je schaal! Dip per laag de lange vingers even in de koffie, maar doe dit niet te lang, door het vocht worden ze zacht en kunnen ze uit elkaar vallen
Begin met een laagje mascarpone en leg hier wat lange vingers over. Herhaal dit tot je eindigt met weer een laagje mascarpone. Tiramisu is het lekkerst wanneer het al een dag gestaan heeft, ideaal dus voor een kerst dinner! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is voor het serveren wat cacaopoeder over de laag mascarpone strooien en smullen maar!
Hoe kun je dit recept zonder ei noemen als er in lange vingers gewoon ei zit!
Zoals ik in het begin van de blogpost al benoem, is deze tiramisu vrij van rauw ei.
Mocht je helemaal geen ei mogen of eten zou de titel verwarrend kunnen zijn, ik heb hem daarom aangepast.
Hoi Helen,
Voor hoeveel personen is dit recept?
Ik wil het als dessert voor het kerstdiner gebruiken en in glazen doen. Hoeveel glazen zou ik met dit recept kunnen vullen?
Groetjes,
Annebel
Hoi Annebel,
Met dit recept heb je voor 4 personen een redelijke portie.
Kan dit ook al 2 dagen van te voren gemaakt worden of is die dan niet meer lekker?
Hoi Kelly,
Ik denk dat dit wel kan, maar zou het zeker niet langer van te voren maken dan dat. Je hebt wel kans dat de laagjes wat meer door elkaar gaan lopen, doordat de lange vingers zijn volgezogen met koffie.
Je heb het over vanille extract , bedoel je daar vanillesuiker mee?
ik kan het bij de benodigdheden niet terug vinden.
Liefs Daisy
Hoi Daisy,
Nee echt over extract. Vanille suiker heeft grovere korrels en wordt minder snel opgenomen dan poedersuiker.
Goed recept! Met kerst en oud&nieuw gemaakt en de gasten vonden het overheerlijk.
Fijn om te horen!
Heerlijk recept! Gisteren gemaakt voor mijn zwangere vrouw. Door de koffie heb ik amandelaroma gedaan. Ze gaf het resultaat een 10!
Fijn om te horen!
Ik wil dit voor 8 personen maken, maar dan heb ik wel wel veel slagroom nodig. Namelijk het dubbele. Klopt dit?
Hi Brenda, voor 8 personen moet je het recept inderdaad verdubbelen.
Je kunt er ook voor kiezen gepasteuriseerde ei (geel en of wit) te gebruiken. Dit is verhit en dus altijd vrij van ziekten. Ook hoef je geen eieren meer te splitsen
Ik wil dit proberen te maken voor kerst, is het ongeklopte slagroom? Of is het kant en klare slagroom?
Hi Selena, ongeklopte slagroom die je zelf tot stevige pieken mixt met de poedersuiker.