Frankenstein marshmallow pops

Met halloween in het vooruitzicht kan ik natuurlijk niet anders dan een leuk halloween idee met jullie delen, een recept is het namelijk niet. Vorig jaar maakte ik monsterlijke koekjes en al eerder maakte ik cakepops. Dit jaar had ik mijn zinnen eigenlijk gezet op een spooky koekjeshuis met de uitstekerset die al een hele poos in de kast ligt. Helaas ontbreekt het me dit jaar aan tijd om een koekjes huis te maken voor Halloween. Misschien een koekjeshuis voor de kerst? Wie weet! 
 
Dit jaar kwam ik op pinterest marshmellow pops tegen, je hebt ze in verschillende soorten, maar met halloween decoreer je ze natuurlijk in die stijl. Naast deze ‘Frankenstein’, maakte ik ook marshmellow vleermuizen die ik later deze week met jullie deel.

halloween marshmellow

Wat heb je nodig:

Voor 8 marshmallow pops
– Cakepop stokjes
– Marshmellows (Van een redelijk formaat, al zouden jumbo marshmellows nog gaver zijn)
– Groene chocolade (Ik gebruikte candy melts van Wilton, maar ben hier niet enthousiast over)
– Candy oogjes (van wilton of de snoep decoratieverpakkingen bij de Action)
– Hagelslag
– Eetbare stift
– Saté prikker
 

Bereidingswijze

Doordat de marshmallow plakkerig is aan de binnenkant heb je geen chocolade nodig om de stokjes vast te zetten in de marshmellow. Prik daarom eerst met een saté prikker een gaatje zodat de marshmallow heel blijft. Prik dan het stokje erin. 
 
Smelt de groene chocolade au bain Marie tot het goed vloeibaar is. Verdun het eventueel met wat crisco of kokosolie maar doe dit met mate! Zelf gebruikte ik de candynelts van wilton, maar ben hier niet zo tevreden mee.
Doop de marshmallows dan onder in de chocolade en dip de bovenkantjes in de hagelslag en plak de oogjes bij elkaar voor het gezichtje. Zet ze daarna weg en laat het goed uitharden.
 
Wanneer de chocolade om de marshmallows goed  hard is kun je met een eetbare stift een mondje tekenen en hier en daar wat littekens op het gezicht maken. Heb je geen eetbare stift? Probeer dit dan met wat donkere chocolade te doen, door dit in een spuitzak met een klein spuitmondje.
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.