Kokos en witte chocolade blondie
Sinds vorige week trippelt er een tweede hond (een Vizsla pup!) rond in huis. Mocht je me via instagram of twitter volgen, dan zul je de foto’s van het kleine hummeltje al gezien hebben. Hoewel ik er erg blij van wordt, betekend dit ook dat al het andere wat ik na mijn werk doe, een beetje tot stilstand komt. Gelukkig zit ze al aardig in haar routine en kan ik tijdens haar langere dutjes weer lekker rommelen en bezig zijn. Deze kokos en witte chocolade blondie kwam dan ook als geroepen. Een snelle maar heerlijke blondie, perfect voor bij de koffie of thee!
Het recept vond ik in de Bakbijbel van Rutger van den Broek, maar ik heb er hier en daar wat aan gesleuteld. Wat mij betreft een blijvertje! De witte ganache van Rutger heb ik weggelaten. Hoewel het heerlijk klinkt, leek mij de blondie al perfect zonder deze toevoeging.
Wat heb je nodig:
– 2 eieren maat M
– 1 eidooier maat M
– 200 gram suiker
– Snuf zout
– 1 tl vanille extract
– 160 gram roomboter
– 200 gram grof gehakte chocolade (of druppels)
– 150 gram bloem
– 40 gram gezoete kokos rasp
– 40 gram ongezoete kokos snippers (ik kocht deze bij de AH)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een vierkante vorm van 23×23 cm met bakpapier. Smelt ondertussen 75 gram van de chocolade met de boter au bain marie en laat dit even staan, zodat het mengsel niet te warm meer is.
Klop dan de eieren met de losse eidooier, suiker, zout en vanille in zo’n 5 minuten tot het een lichtgeel en luchtige massa is. Na het mixen vallen de luchtige opgeklopte eieren als een lint van de mixer, waardoor je weet dat je goed zit. Spatel hier dan voorzichtig het chocolade en boter mengsel door, zodat je niet teveel lucht verliest. Eenmaal egaal gemengd mag de gezoete kokos, de overige witte chocolade en de bloem worden toegevoegd. Spatel ook dit langzaam en voorzichtig door het mengsel.
Vul de bakvorm met de blondie en strooi de kokos snippers over het beslag. Bak de blondie zo’n 25 tot 30 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat de blondie volledig afkoelen voor je hem aansnijd. Ik snij hem het liefst in 16 stukjes, niet te groot waardoor het ineens een stuk minder erg is om nog een tweede stukje te pakken! Bewaar hem luchtdicht in een trommel tot zeker een week, mocht je dat redden natuurlijk…