Kerstbal koekjes

Koekjes met royal icing zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, helemaal niet bij feestdagen. Het ziet er feestelijk en speciaal uit, waarbij je het zo gek kunt maken als je zelf wil. Van chique designer kerst sterren tot mooi gedecoreerde kerst huisjes.
 
Het kan ook allemaal wat makkelijker. Deze kerstbal koekjes zijn trouwens ook erg leuk om met kinderen te maken tijdens de kerst. Ik gebruikte een ronde uitsteker, smarties en koekjes glazuur van dr. Oetker die ik alleen maar even hoefde te kneden en voila!
Kerstbal koekjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– Royal icing (ik nam kant en klare koekjes glazuur van dr. Oetker)
– Smarties en m&m’s 
 
Maak en bak de ronde suiker koekjes zoals in bovenstaande gelinkte berichten terug te vinden is. Mocht je geen uitsteker hebben in het formaat van jou keuze, kun je hier ook een glas voor gebruiken. Mijn koekjes heb ik uit gestoken met een ronde uitsteker van 5cm in diameter.
 
Kneed dan de koekjes glazuur even goed door, dit gaat het makkelijkst door de lucht die in de verpakking zit te laten ontsnappen. De Royal icing is wat dunner dan ik zelf zou maken, maar werkt verder prima en smaakt erg lekker. Met 1 zakje glazuur kon ik 12 koekjes van 5cm volledig bedekken.
 
Spuit dan een cirkel op het koekje, waarbij je iets ruimte aan de randjes overhoudt. Vul dit rondje in met glazuur en decoreer de koekjes met de smarties en m&m’s. Ik nam een gele m&m om het haakje van de bal te maken en koos voor groene en rode smarties voor de patroontjes. De rode smarties lijken trouwens wat roze, maar voor dit formaat koekje waren rode m&m’s helaas te groot. 
 
Laat de koekjes minimaal 4 uur uitharden, maar het liefst een hele nacht tot je ze kunt stapelen. De glazuur wordt goed hard maar blijft goed smaken.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.