Kruidnoten cake
Dat je met cake en speculaaskruiden veel kanten op kunt is vast geen gek gegeven. Vorig jaar maakte ik een speculaas cake met stukjes amandelspijs. Dit jaar besloot ik door mijn standaard cake beslag zowel speculaaskruiden als kruidnoten te roeren. Een kruidnoten cake dus. Bovendien maakte ik hem af met wat witte chocolade. Het resultaat? Een heerlijke smeuïge speculaas cake met bovenop wat knapperige kruidnootjes en een beetje chocolade.
In de herfst foodiebox die ik van Kroon op het werk ontving, zaten heerlijke kruiden van Simply spices. Niet alleen lekker voor vlees of aardappels, maar ik kreeg ook de speculaaskruiden. Helemaal perfect voor deze tijd van het jaar! De kruiden van simply spices zijn zonder allergenen en zonder toegevoegde e-nummers.
Toen ik hem opensneed had ik verwacht iets beter de kruidnoten te zien. Waarschijnlijk mijn schuld, ik liet mijn cake afkoelen in de vorm.. Toch is dit mijn nieuwe sinterklaas favoriet, oké na de taaitaai poppen van vorige week dan.
Wat heb je nodig:
– 250 gram boter
– 250 gram witte basterdsuiker
– 4 eieren maat L
– 250 gram bloem
– 10 gram bakpoeder
– 4 tl speculaaskruiden
– 50 ml melk
– 120 gram kruidnoten plus extra voor bovenop
– 50 gram witte chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en mix de boter met de suiker romig in ongeveer 3 minuten. Voeg hier de eieren één voor één bij en mix dit tot een egaal mengsel. Dan mogen de bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden bij het natte mengsel. Roer dit kort door en giet het beetje melk door het beslag. Dit zorgt straks voor een smeuïge cake. Als laatst mogen de kruidnoten door het beslag, verdeel ook dit tot alles verdeeld is.
Bereid je cakevorm voor, door hem met wat bakpapier te bekleden en de lange zijden wat langer te laten. Zo til je straks de cake makkelijk uit je vorm. Giet het beslag in de vorm en verdeel nog wat extra kruidnoten over deb ovenkant. Bak de cake in 50 tot 55 minuten goudbruin en gaar, test dit eventueel met een prikker. Als de prikker schoon uit de cake komt is deze gaar.
Laat de cake afkoelen uit het blik. Hak dan de chocolade fijn en smelt hier 2/3e van. Voeg de overige chocolade bij de gesmolten chocolade en roer dit tot een egaal gesmolten mengsel. Verdeel dit met wat strepen over de bovenkant van de cake, zodat de kruidnoten zichtbaar blijven. Bij mij ging dit het makkelijkst met een vork, maar probeer wat het best voor jou werkt. Bewaar de cake in een caketrommel ongeveer 4 dagen.
2 Responses to “Kruidnoten cake”
Deze cake ziet er heel erg lekker uit!
Dankje Danielle! Hij smaakt ook heerlijk!