Spinazie geitenkaas quiche
Een hartige taart op z’n tijd vind ik heerlijk. Het is dan ook makkelijke maaltijd. Serveer het samen met een kop soep, ideaal in het weekend! In de foodybox herfst editie van Kroon op het werk, zat een rol vers quiche en taart deeg van tante Fanny. Perfect voor een 28cm quiche. In mijn geval dus deze heerlijke spinazie geitenkaas quiche! Mijn schaal was helaas maar 26cm, waardoor ik een randje deeg moest afsnijden na het bekleden.
Deze quiche kun je naar hartelust tweaken. Zo vind ik geitenkaas heerlijk, maar kun je die ook goed door oude kaas vervangen. Het deeg van tante Fanny is lactose vrij. Ik gebruikte dan ook Alpro soja kookroom in plaats van volle melk of slagroom, zo blijft de taart lactosevrij.
Wat heb je nodig:
– Rol hartig taartdeeg (ik nam een rol van tante Fanny)
– 2 rode paprika’s in blokjes
– 400 gram verse spinazie
– 4 redelijk formaat lente-uitjes of bosui in ringetjes
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram geraspte harde geitenkaas
– 250 ml room (ik nam soja kookroom)
– 5 eieren maat
– Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bak dan de paprika met de lente uitjes en knoflook. Wanneer dit zacht voeg je de spinazie toe en laat je dit slinken. Zet alvast een zeef op een kom, zodat je hierin straks goed de groentes kunt laten uitlekken. Wanneer je dit niet doet heeft je quiche straks een zachte bodem die niet gaar is.
Bekleed ondertussen je licht ingevette quichevorn met het hartige deeg. Het deeg van tante Fanny is al mooi dun uitgerold in een cirkel waardoor het bekleden er makkelijk en snel gaat. Verdeel hier de uitgelekte groente over. Klop de eieren samen met de room tot een egaal mengsel en voeg hier een flinke snuf peper en zout aan toe en de helft van de geraspte kaas. Schrik dit over de groente in de quichevorm en help het mengsel tussen de groente komen. Strooi de overige kaas bovenop de quiche.
Bak de quiche in het midden van de oven op 190 graden Celsius in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en lichtbruin aan de randen. Of tot je quiche aan de binnenkant niet meer wiebelt als je de vorm beweegt. Laat hem een paar minuten staan voor je de quiche aansnijdt. De quiche kun je prima bewaren in de koelkast voor een paar dagen.
2 Responses to “Spinazie geitenkaas quiche”
Heerlijk! Twee quiches gemaakt, een met parmezaanse kaas (schijnt een heel laag gehalte lactose in te zitten, bij lactose intolerantie mag dit, bij coeliakie niet) en de ander met oude kaas. Ik heb wel eerst het bladerdeeg voor zo’n 5 minuten in de oven afgebakken met bakknikkers en gaatjes in de bodem geprikt om te voorkomen dat het bladerdeeg na het bakken aan de bodem bleef kleven en dit werkte erg goed. Na 5 minuten bakken op 190 graden de vulling toegevoegd en nog zo’n 20 minuten in de oven. Het was zeer smakelijk, vanavond staat er weer een op tafel met een verse salade er naast! Bedankt voor het recept!
Fijn om te horen Nina! Ook wat betreft de lactose informatie bij parmezaanse kaas, dit wist ik niet. Eet smakelijk vanavond!