Spinazie geitenkaas quiche

Een hartige taart op z’n tijd vind ik heerlijk. Het is dan ook makkelijke maaltijd. Serveer het samen met een kop soep, ideaal in het weekend! In de foodybox herfst editie van Kroon op het werk, zat een rol vers quiche en taart deeg van tante Fanny. Perfect voor een 28cm quiche. In mijn geval dus deze heerlijke spinazie geitenkaas quiche! Mijn schaal was helaas maar 26cm, waardoor ik een randje deeg moest afsnijden na het bekleden. 
 
Deze quiche kun je naar hartelust tweaken. Zo vind ik geitenkaas heerlijk, maar kun je die ook goed door oude kaas vervangen. Het deeg van tante Fanny is lactose vrij. Ik gebruikte dan ook Alpro soja kookroom in plaats van volle melk of slagroom, zo blijft de taart lactosevrij.
Spinazie geitenkaas quiche | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– Rol hartig taartdeeg (ik nam een rol van tante Fanny)
– 2 rode paprika’s in blokjes 
– 400 gram verse spinazie
– 4 redelijk formaat lente-uitjes of bosui in ringetjes 
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram geraspte harde geitenkaas
– 250 ml room (ik nam soja kookroom)
– 5 eieren maat 
– Peper en zout
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bak dan de paprika met de lente uitjes en knoflook. Wanneer dit zacht voeg je de spinazie toe en laat je dit slinken. Zet alvast een zeef op een kom, zodat je hierin straks goed de groentes kunt laten uitlekken. Wanneer je dit niet doet heeft je quiche straks een zachte bodem die niet gaar is. 
 
Bekleed ondertussen je licht ingevette quichevorn met het hartige deeg. Het deeg van tante Fanny is al mooi dun uitgerold in een cirkel waardoor het bekleden er makkelijk en snel gaat. Verdeel hier de uitgelekte groente over. Klop de eieren samen met de room tot een egaal mengsel en voeg hier een flinke snuf peper en zout aan toe en de helft van de geraspte kaas. Schrik dit over de groente in de quichevorm en help het mengsel tussen de groente komen. Strooi de overige kaas bovenop de quiche.
 
Bak de quiche in het midden van de oven op 190 graden Celsius in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en lichtbruin aan de randen. Of tot je quiche aan de binnenkant niet meer wiebelt als je de vorm beweegt. Laat hem een paar minuten staan voor je de quiche aansnijdt. De quiche kun je prima bewaren in de koelkast voor een paar dagen.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Spinazie geitenkaas quiche”
  1. Nina says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.