Broodrolletjes

Met de feestdagen en verjaardagen is het altijd een uitdaging om nieuwe hapjes op tafel te zetten. Met kerst heb ik deze broodrolletjes al eens geprobeerd, maar je kan ze voor iedere gelegenheid gaan maken! Onderstaande broodrolletjes wil ik dan ook graag met jullie delen! Het is niet zo zeer een recept, meer een leuke hapjes tip.
 
De combinaties op de foto zijn vrij simpel. Alle hapjes kun je natuurlijk naar eigen smaak maken en op die manier kun je ook rekening houden met wensen van je gasten of visite. Iets wat me ook erg leuk lijkt, is het aanpassen van de hapjes aan een thema. Tijdens het EK/WK of Koningendag kun je allerlei oranje hapjes maken met rode pesto en/of filet American. Het enige wat je echt nodig hebt is in de lengte gesneden plakken casino brood. Rond de kerstdagen is dit meestal in de supermarkten wel te vinden, maar ik denk dat de bakker je brood ook graag in de lengte voor je zal snijden.

Een aantal variaties:

– Pesto met serranoham en plakjes kaas
– Filet american met uitjes of met sla
– Eiersalade met ham en sla
– Roomkaas met zalm en dille
– Smeerkaas met kipfilet
– Roomkaas met cranberry compote,
Het maken is vrij simpel, je legt een in de lengte gesneden plak brood neer en begint met de meest smeerbare laag. Daarover heen leg je de andere laagjes. Maak een beginnetje met rollen en rol daarna met behulp van aluminium folie de rol strak op en draai de uiteinden samen. Een beetje een toffee idee, zodat hij goed blijft vastzitten. Leg deze rol minimaal een uur in de koelkast, zodat deze straks tijdens het snijden goed in een ronde vorm blijft. Mocht dat nu niet het geval zijn, kun je natuurlijk prikkers gebruiken. Bij de Action kwam ik leuke bamboe prikkers tegen, maar de mini satéprikkertjes kunnen natuurlijk ook!
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Broodrolletjes”
  1. corry kuiper says:
  2. HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.