Witte chocolade monchou taart
Wie van een stukje monchou taart houdt moet deze taart absoluut eens proberen! De naam witte chocolade monchou taart verklapt het al. Het is namelijk is geen klassieke monchou taart met een vruchtenlaagje (kers of aardbei) in gelatine, maar een bijzondere variatie met witte chocolade. Ook het standaard vruchtenlaagje is veranderd in iets anders. In plaats van de vruchtjes in een sausje met gelatine, is het vruchtenpuree waardoor je ineens veel meer kanten op kunt qua smaak! Ik maakte hem afgelopen najaar met aardbeien, maar wat dacht je van gepureerde frambozen of mango.
Wat heb je nodig:
– 170 gram biscuitjes
– 100 gram boter
– 180 gram witte chocolade
– 230 gram monchou
– 70 gram suiker
– Halve tl vanille extract
– 235 ml slagroom
Voor het vruchtenlaagje
– 75 gram aardbeien
– Optioneel poedersuiker, voor wanneer de aardbeien niet zoet genoeg zijn
Bereidingswijze
Voor deze taart heb ik een 26 cm bakvorm met losse bodem gebruikt. Vet deze bakvorm goed in met bakspray en begin daarna met het maken van de taartschelp. Hier in huis maken we een monchou taart altijd met gemalen biscuitjes en boter, dit is dan ook de basis voor deze taart. Vermaal de biscuitjes tot een poeder en laat de boter smelten. Roer de biscuitjes en boter tot een nat kruimel deeg en vul hiermee te bakvorm. Druk alles goed en stevig aan, ook aan de randjes. Om er voor te zorgen dat de bodem straks goed stevig is bak je de bodem zo’n 12 minuten op 175 graden celsius. Laat de bodem daarna goed afkoelen.
Smelt daarna de witte chocolade en laat dit op kamertemperatuur staan. Mix dan de monchou met de suiker en het vanille extract tot een glad mengsel. Klop dan de slagroom in een schone kom stevig en meng dit voorzichtig door het monchou mengsel. Pureer dan de aardbeien (of het fruit naar keuze!) fijn en proef of dit zoet genoeg is, voeg eventueel wat poedersuiker om het wat zoeter te maken.
De witte chocolade
Meng dan de witte chocolade door het slagroom en monchou mengsel. Dit stijft behoorlijk snel op, dus het is echt belangrijk om het mengen hiervan als laatst te doen. Tijdens het maken van de eerste taart met dit recept dacht ik voldoende tijd te hebben, maar de chocolade maakt dit mengsel snel stevig waardoor hij niet prettig te verdelen was. Het mooie aan de chocolade in dit recept is ook dat je geen gelatine hoeft te gebruiken maar dat ook de vulling niet uit je taart zakt bij het aansnijden.
Vul met het chocolade monchou mengsel de vorm en spatel hierover met een lepel beetje voor beetje de aardbeienpuree. Neem dan een mes en marmer de puree door het monchou mengsel. Wees niet bang wat dieper de gaan met de punt van je mes, zo heb je overal die heerlijke aardbeien smaak. Laat de taart minimaal vier uur in de koelkast opstijven, maar hij smaakt stiekem veel lekkerder wanneer hij een hele nacht in de koelkast kan staan.
20 Responses to “Witte chocolade monchou taart”
Hoi Helen,
Mijn versie staat nu in de koelkast. Ik kan nu al niet wachten om te proeven! Oké,eerlijk is eerlijk: ik heb al wat beslag geproefd en het is super! Die ingrediënten kunnen ook niet anders dan een heerlijke combinatie zijn!
Bedankt voor het recept en ik houd je leuke site in de gaten.
Groetjes Dianne
Wat leuk om te horen Dianne! Eet smakelijk als hij zover is!
Groetjes Helen
Lijkt me heerlijk!! Na een variatie met chocolade biscuitjes weer eens iets nieuws proberen! Ik ben benieuwd 😀
klinkt ook als een lekkere variatie! Eet smakelijk alvast, wanneer je deze maakt.
Mmmm, ik heb em gisteravond gemaakt en net geproefd. Echt heerlijk! Ik had nog bosbessenjam door de bodem gedaan. En de bodem niet afgebakken maar gewoon in de vorm geplet. Ook heerlijk! Een volgende keer doe ik er misschien nog wat meer aardbei in… Bedankt voor het recept!
Klinkt lekker met de jam door de bodem!
Heb deze paar weken terug gemaakt. Was echt mega lekker! Wel zelf een biscuit bodem gebakken, niet met koekjes.
Klinkt ook erg lekker met een volledig zelfgemaakte bodem!
Ik wil deze taart maken voor zaterdag. Kan ik hem dan vanavond al maken?
Hoor graag! 🙂
Hoi Amber,
Excuus voor de late reactie! Dat kan heel goed, de bodem wordt hierdoor wel wat zachter maar hij is goed voor te bereiden.
Mmm klinkt overheerlijk!!!Ik ga het dinsdagavond maken voor de verjaardag van mijn oudste dochter woensdag….eens kijken of ze ervan smullen!
Klinkt lekker! Kan je vanille extract ook vervangen door vanillesuiker en dan minder suiker toevoegen?
Jahoor dat moet kunnen, zelf zou ik 15 gram suiker vervangen door vanille suiker.
Ik zou graag eens willen vragen wat monchou is.ik ken het niet zo direct.wij kunnen het anders noemen he.bedankt bij voorbaat.met vriendelijke groetjes sabine
Hi Sabine, monchou is een (merk) roomkaas. Het is steviger dan bijvoorbeeld verse roomkaas die je in bakjes kunt kopen. Je zou een stevige roomkaas als Philadelphia kunnen nemen ter vervanging.
Gebakken voor de verjaardag van onze dochter, super gelukt en idd heerlijk! Vooral de gebakken bodem was n succes, wordt een heerlijk brosse bodem. Bedankt voor ’t recept.
Nu er volop verse aardbeien te krijgen zijn wil ik deze taart gaan maken. Mag ik vragen wat voor biscuitjes je gebruikt. Maria kaakjes of digestive koekjes of misschien iets anders.
Alvast bedankt!
Hi Judith, beide kunnen gebruikt worden in dit recept. Ik heb zelf Maria biscuitjes gebruikt.
Sorry maar ik heb nog een vraagje. Ben een beginnende hobbybakster dus nog wat aan het uitproberen. Bedoel je met MonChou die in een kuipje of in een wikkel?
Alvast bedankt hoor!
Gisteren gemaakt en hij was heerlijk! Ik ga hem nog vaker maken 🙂