Witte chocolade monchou taart

Wie van een stukje monchou taart houdt moet deze taart absoluut eens proberen! De naam witte chocolade monchou taart verklapt het al. Het is namelijk  is geen klassieke monchou taart met een vruchtenlaagje (kers of aardbei) in gelatine, maar een bijzondere variatie met witte chocolade. Ook het standaard vruchtenlaagje is veranderd in iets anders. In plaats van de vruchtjes in een sausje met gelatine, is het vruchtenpuree waardoor je ineens veel meer kanten op kunt qua smaak! Ik maakte hem afgelopen najaar met aardbeien, maar wat dacht je van gepureerde frambozen of mango.
witte chocolade monchou

Wat heb je nodig:

– 170 gram biscuitjes
– 100 gram boter
– 180 gram witte chocolade 
– 230 gram monchou
– 70 gram suiker 
– Halve tl vanille extract 
– 235 ml slagroom
Voor het vruchtenlaagje

– 75 gram aardbeien 

– Optioneel poedersuiker, voor wanneer de aardbeien niet zoet genoeg zijn
 

Bereidingswijze

Voor deze taart heb ik een 26 cm bakvorm met losse bodem gebruikt. Vet deze bakvorm goed in met bakspray en begin daarna met het maken van de taartschelp. Hier in huis maken we een monchou taart altijd met gemalen biscuitjes en boter, dit is dan ook de basis voor deze taart. Vermaal de biscuitjes tot  een poeder en laat de boter smelten. Roer de biscuitjes en boter tot een nat kruimel deeg en vul hiermee te bakvorm. Druk alles goed en stevig aan, ook aan de randjes. Om er voor te zorgen dat de bodem straks goed stevig is bak je de bodem zo’n 12 minuten op 175 graden celsius. Laat de bodem daarna goed afkoelen.
 
Smelt daarna de witte chocolade en laat dit op kamertemperatuur staan. Mix dan de monchou met de suiker en het vanille extract tot een glad mengsel. Klop dan de slagroom in een schone kom stevig en meng dit voorzichtig door het monchou mengsel. Pureer dan de aardbeien (of het fruit naar keuze!) fijn en proef of dit zoet genoeg is, voeg eventueel wat poedersuiker om het wat zoeter te maken.
 

De witte chocolade

Meng dan de witte chocolade door het slagroom en monchou mengsel. Dit stijft behoorlijk snel op, dus het is echt belangrijk om het mengen hiervan als laatst te doen. Tijdens het maken van de eerste taart met dit recept dacht ik voldoende tijd te hebben, maar de chocolade maakt dit mengsel snel stevig waardoor hij niet prettig te verdelen was. Het mooie aan de chocolade in dit recept is ook dat je geen gelatine hoeft te gebruiken maar dat ook de vulling niet uit je taart zakt bij het aansnijden.
 
Vul met het chocolade monchou mengsel de vorm en spatel hierover met een lepel beetje voor beetje de aardbeienpuree. Neem dan een mes en marmer de puree door het monchou mengsel. Wees niet bang wat dieper de gaan met de punt van je mes, zo heb je overal die heerlijke aardbeien smaak. Laat de taart minimaal vier uur in de koelkast opstijven, maar hij smaakt stiekem veel lekkerder wanneer hij een hele nacht in de koelkast kan staan.
Print Friendly, PDF & Email
20 Responses to “Witte chocolade monchou taart”
  1. Dianne says:
  2. Helen says:
  3. Sharon says:
  4. HandmadeHelen says:
  5. Noor says:
    • HandmadeHelen says:
  6. AnneMare says:
    • HandmadeHelen says:
  7. Amber says:
    • HandmadeHelen says:
  8. Yvonne says:
  9. Marije says:
    • HandmadeHelen says:
  10. Sabine says:
    • HandmadeHelen says:
  11. Jacobiene says:
  12. Judith says:
    • HandmadeHelen says:
  13. Judith says:
  14. Arjanne says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.