Vleermuizen marshmallow pops

Nadat ik de Frankenstein marshmallow pops met jullie deelde vertelde ik al dat ik ook vleermuizen heb gemaakt. Deze zijn iets lastiger door de oreo vleugels. In verhouding zijn ze namelijk wat zwaarder, waardoor je ze later past aan de marshmallow kunt plakken.
 
Je kunt ze natuurlijk helemaal naar je eigen stijl maken. Ik gebruikte melk chocolade, maar ik denk dat het met pure chocolade misschien nog wel leuker staat.
marshmallow vleermuizen
 

Wat heb je nodig:

Voor 8 marshmallow pops
– 8 marshmallows
– Cakepop stokjes
– 16 candy oogjes
– 8 oreo koekjes (liever iets teveel dan te weinig!)
– 150 gram melkchocolade
– Witte chocolade of stevige royal icing
 

Bereidingswijze

Voor deze vleermuizen gebruik je de oreo koekjes als vleugels. Hierbij heb ik ze voorzichtig van elkaar afgedraaid en de vulling eruit geschept met een mesje. De rondjes heb ik daarna gehalveerd en apart gelegd tot ik ze kon gebruiken. Het ging niet altijd even makkelijk, de koekjes breken namelijk vrij snel. De marshmallows heb ik weer met een satéprikker geprikt om een opening te maken voor het stokje, die je er daarna zonder problemen in kunt drukken. 
 
Verwarm ongeveer 2/3e van de chocolade au bain marie. Haal de kom van het waterbad en laat daarna de overige chocolade door de warmte van de chocolade smelten. Dit is een cheat manier om te tempereren en wordt ook wel ‘enten’ genoemd, zodat de chocolade straks mooi hard wordt. Giet de chocolade in een kopje of een smal glas, zodat je straks mooi kunt dippen en dip één voor één de marshmallows in de chocolade. Laat dit iets drogen en plak daarna de oogjes op de marshmallow. Wanneer je klaar bent met dippen giet dan de overgebleven chocolade op een stukje aluminium folie zodat je dit later weer kunt smelten.
 
Wanneer de chocolade om de marshmallows hard geworden is kun je de overige chocolade opnieuw verwarmen en met wat overgebleven chocolade de mondjes maken. Smelt eventueel wat witte chocolade voor de tandjes om ze een extra halloween uiterlijk te geven. Plak dan de halve oreo koekjes aan de achterkant. Zorg dat de uiteinden van de oreo koekjes bij elkaar komen en dat de ‘mooie’ voorkantjes te zien zijn. Leg de marshmallowpops op hun ‘rug’ te drogen, zodat de oreo koekjes niet van de marshmallows glijden en straks mooi op hun plek zitten.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Vleermuizen marshmallow pops”
  1. Ilse says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.