4x favoriete laagjestaarten

Een van mijn voornemens dit jaar, is om wat meer laagjestaarten met jullie te delen. Ik blijf de laagjestaarten erg mooi vinden en heb nog een heel lijstje met combinaties en smaken die ik wil testen. Toch is een laagjestaart iets wat over het algemeen wat meer tijd kost. De tijd hiervoor vrijmaken is het afgelopen jaar met moeite gelukt, of ze waren niet foto waardig. Met deze blogpost hoop ik mezelf een stok achter de deur te geven, om er dit jaar wat meer tijd voor te maken.
 
Stiekem was ik altijd wat bang om de Amerikaanse stijl taarten te bakken. Deze zijn namelijk met een sponscake, die wat steviger van structuur is dan de sponscake die we in Nederland kennen. Eentje die ik afgelopen maand had willen bakken was een cake met pecannoten en en een heerlijke botercreme. Die houden jullie nog van me te goed! Door mijn nieuwe baan kwam ik er dit jaar niet aan toe om voor mijn verjaardag te bakken.
Walnoot koffietaart | HandmadeHelen

Walnoot koffietaart

Deze walnoot koffietaart is niet alleen mijn favoriet, hij is vooral de favoriet van mijn moeder. Met stukjes walnoot in de sponscake en een koffiecrème aan de buitenkant, is hij vrij machtig. Toch heb ik hem al regelmatig gemaakt hier, omdat hij nu eenmaal heerlijk smaakt!
 
Met de sponscake heb ik al wat experimenten gedaan. Een hiervan was met caramelblokjes. In Amerikaanse taarten gebruiken ze ook vaak een sponscake, waarin ze de meest lekkere toevoegingen stoppen. Daar is deze sponscake helaas niet geschikt voor. Andere noten lukken dan weer wel!
Tiramisu taart | HandmadeHelen

Tiramisu taart

Dat tiramisu mijn favoriete dessert is mag duidelijk zijn. Naast alle variaties, is deze laagjestaart ook een van mijn favorieten! De tiramisu taart is in vergelijking met de walnoot koffie taart, wel wat makkelijker te maken. Je bakt namelijk een basis sponscake die je in lagen snijdt en vult met een heerlijke mascarpone vulling en een koffie siroop. 
 
Deze taart is naast een taart, ook een perfect dessert voor een speciale gelegenheid. Mocht je het helemaal speciaal willen maken, voeg dan wat amaretto toe in de koffie siroop.
 
Luchtige chocolade malteser taart | HandmadeHelen

Luchtige maltesertaart

Deze luchtige maltesertaart is een ware hit, vaak hoor ik van mensen dat ze hem ook als niet-chocolade-liefhebbers onwijs lekker vinden. Door de luchtigheid van het biscuit, de slagroom met stukjes chocolade en de luchtige maltesers, overheerst de vaak heftige chocoladesmaak niet. Het biscuit is makkelijk zelf te maken en ook te vullen met andere smaken. Wat dacht je van een aardbeienslagroom? 
 
Een Malteser taart is sowieso geen straf om te eten natuurlijk. Ook qua uiterlijk kun je goed variëren, Door een deel van de Maltesers in grove stukken te hakken ontstaat er een speelsere bovenkant.
Chocolade frambozen mousse taart | HandmadeHelen

Chocolade frambozen mousse taart

Als laatst mag in dit overzicht mijn ultieme laagjestaart niet ontbreken. Niet traditioneel met cake er tussen en ook zeker wat machtig. Maar laten we eerlijk zijn, deze chocolade frambozen mousse taart blijft een plaatje!
 
Met deze taart hield ik met niemand rekening, geen dieet of chocolade hater hield me tegen. Mijn 25e verjaardag moest en zou goed gevierd worden. Deze mousse taart had ook een drip randje, iets wat twee jaar terug nog niet zo hip was als afgelopen jaar.  
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email
4 Responses to “4x favoriete laagjestaarten”
  1. Lianne says:
  2. Anne-Marie says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.