5x boeken voor je kerst verlanglijst

Met kerst in het vooruitzicht heb je ongetwijfeld al een mooi verlanglijstje staan. Ik heb hem in ieder geval wel en hoe kan het ook anders, er staan behoorlijk wat fooditems en vooral boeken op! In dit bericht vertel ik graag wat over de boeken die inmiddels bijna allemaal in mijn boekenkast te vinden zijn. En de rest? Juist, die staan op mijn verlanglijst! 

Het Nederlandse bakboek – Gaitri Pachrach-Chandra

Dit boek is eigenlijk het oudste in dit lijstje. Het is namelijk al uitgegeven in september 2012. Toch blijft het mijn favoriete boek en ben ik blij dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan. Gaitri is niet de naam die je zou verwachten bij een boek over Nederlandse baksels, juist daarom is het boek zo geweldig! Als culinair historica verbaasde Gaitri zich over de Nederlandse en regionale bak tradities en hoe wij dit eigenlijk bijna allemaal bij de bakker kopen.
 
In het boek vind je dus streek baksels als Bossche bollen, vlaaien, bolussen en oranjekoek. Maar ook oliebollen, speculaas en kruidkoek komen aan bod. Bijna ieder recept heeft een geweldige foto en de hoofdstukken zijn ingedeeld op soort. Daarnaast wordt ieder hoofdstuk ingeleid door een geweldig en een historisch ogende introductie over iets wat je in dat hoofdstuk zult aantreffen.
 
Het boek kost 29,99 euro en is o.a. bij bol.com te koop. Voor dit geld ontvang je een hardcover boek met 256 pagina’s aan recepten, weetjes en geweldige foto’s. Een aanwinst voor de Nederlandse thuisbakkers!
Het-Nederlands-Bakboek
 

Meesterlijk brood – Robèrt van Beckhoven

Wie kent Robèrt ondertussen niet. Als eerste in Nederland bezit hij een dubbele meester titel, namelijk die van meester boulanger en meester patissier. Met zijn nieuwe bakkerij, chocolaterie en workshop ruimte ineen in de KVL Leerfabriek in Oisterwijk lijkt hij druk zat. Toch is hij jurylid van ondermeer Heel Holland Bakt.
 
Ik vertelde jullie al eerder over het boek meesterlijk brood nadat ik bij de boekpresentatie was. Gelukkig als ik ben met het boek, heb ik nog te weinig met het boek gedaan. Dit ligt echter niet aan het boek maar aan mijn oven. Deze wil niet niet meer zo hoog als 220 graden en Robèrt raad bij de meeste recepten 240 graden Celsius aan. Er staan echter genoeg heerlijke recepten in, waar ik vast in ruil voor het gebruiken van iemands oven, iemand blij mee kan maken! Vers gebakken brood is nu eenmaal het aller lekkerst.
 
Wil je meer over dit boek weten? Lees dan mijn review. Het boek kost 20 euro inclusief verzendkosten bij o.a. Bol.com
Meesterlijk brood

IJspret – Linda Lomelino

IJs hoeft wat mij betreft echt niet alleen in de zomer. Lente, winter, hersfst.. wat mij betreft is er altijd een goed moment voor ijs! In dit heerlijke boek van Linda Lomelino, van oorsprong ook een blogger, staan de meest heerlijke verrassende ijs recepten. Het mooie is dat je niet voor alles een ijsmachine nodig hebt. Van ijslolly’s tot ijstaarten, luxe en wat simpelere recepten you name it, she has it! Wat dat betreft zegt de titel van het boek genoeg. Ware ijspret!
 
Tijdens het het bladeren viel mijn oog op een heerlijke ijstaart met verschillende smaakjes ijs. Iets wat me een perfect lijkt als afsluiter van een kerstdiner. Dit boek staat in ieder geval op mijn wish list!
 
Je kunt bet boek o.a. Bij Bol.com kopen voor 17,99 euro. Je krijgt dan een hardcover boek met 112 pagina’s die gevuld zijn met de meest heerlijke recepten en geweldige foto’s.
VBK voorjaarsaanbieding 2014 | Kosmos E&D e.indd
 

Heel Holland Bakt 

Naast het programa Heel Holland bakt wat ik erg leuk vind om te zien, zijn er dit jaar zijn er  twee heel Holland bakt boeken uitgekomen. Het eerste boek wat meer basics en het tweede is vooral feestelijk bakken. Als ik eerlijk ben is het eerste boek  mijn favoriet.
 
Het boek is in veel opzichten het zelfde als het boek wat bij de Great British bake-off hoort met hier en daar wat Nederlandse touches van jurylid Janny.  In het boek tref je dan ook een breed scala aan de meest geweldige recepten. Een mix tussen zoet en hartig van taart en brood naar bijvoorbeeld desserts. Naast de Hollandse klassiekers als een worstenbroodje of Fries suikerbrood vind je ook de Engelse recepten als een minced pies en Franse quiches.
 
Het boek is o.a. bij Bol.com te vinden en kost 29,99 euro. Voor dit geld krijg je een hardcover boek met lintjes om als boekenlegger te gebruiken in (hoe kan het ook anders) de kleuren van de Nederlandse vlag.
Heel  Holland Bakt boek

Rutger bakt feestlijk

Rutger is als eerste winnaar van Heel Holland Bakt toch wel een beetje het boegbeeld voor thuis bakken. Na zijn eerste boek met wat meer basic recepten (die toch echt goddelijk zijn!) is het in zijn tweede boek wat feestelijker, met natuurlijk de nuchtere houding van Rutger.
 
Van heerlijke feestlijke desserts als een charlotte royal tot heerlijke broden. In dit boek staan genoeg recepten om je gasten tijdens feestelijke momenten te laten verbazen over wat je uit je oven hebt getoverd. Een echte aanwinst in je boekenkast en een geweldig cadeau voor iemand die van bakken houdt!
 
Het boek is o.a. bij Bruna te koop voor 17,50 euro. Voor dat geld krijg je een hardcover boek met 40 feestelijke recepten.
oRutgerBaktFeestelijk-v8stef.indd
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.