5x favoriete koekjes

Op de site vind je redelijk veel recepten voor koekjes en koeken. De meeste koekjes zijn snel te bakken en bovendien is het leuk om dit met kinderen te doen. Ideale activiteiten wanneer deze vakantie het weer niet helemaal meewerkt.
 
Van alle koekjes die ik gebakken heb zijn deze vijf recepten toch echt wel mijn favorieten!
 
Hazelnoot chocolate chip cookies | HandmadeHelen

Hazelnoot Chocolate chip koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt met een deel gemalen hazelnoten, waardoor ze net dat beetje extra hebben. Hazelnoot en chocolade is sowieso een goede combi, kijk maar naar Nutella! Mocht je liever amandelmeel gebruiken kan dat ook perfect voor deze koekjes.
Stroopwafels | HandmadeHelen
 

Stroopwafels

Oke.. dit zijn geen koekjes maar koeken. Maar wanneer je ze zelf bakt kun je ook het formaat veranderen natuurlijk! Ik stroopwafels m heerlijk en zelfgemaakt zijn ze een absolute favoriet. Dit koekje is ook een van de recepten die ik tig keer heb gemaakt. Ze blijven nu eenmaal zo lekker! Ook heerlijk om ze mee te bakken in een cake natuurlijk, maar deze zelfgebakken stroopwafels blijven niet lang liggen.
Jan Hagel koekjes | HandmadeHelen

Jan Hagel koekjes

Deze typische Nederlandse koekjes zijn ook echt favoriet. Een lekkere smaak, stukjes parelsuiker en de typische rechthoekige vorm. Ik bakte ze voor mijn streekbaksel challenge al weer twee jaar geleden. Ik nam ze destijds mee naar mijn werk waar ze maar moeilijk konden geloven dat ik ze niet uit de winkel had meegenomen.
Lemon curd macarons | HandmadeHelen

Macarons 

Deze koekjes heb ik al lang niet meer gemaakt, toch denk ik er nog vaak aan terug. Macarons zijn niet heel snel klaar, maar speciaal genoeg om ze te maken. Een beetje chewy en heerlijk van smaak. Natuurlijk in alle kleuren en smaken te maken en ook als decoratie op een taart staan ze fantastisch! 
Roze koeken | HandmadeHelen

Roze koeken

Deze roze koeken zijn eigenlijk cakejes, al heten ze dan weer koeken… Mijn oma had deze koeken vaak in huis en wanneer ik ze eet denk ik daar dan weer aan terug. Tegenwoordig zie je ook heerlijke varianten met bijvoorbeeld chocolade glazuur of oranje glazuur voor Koningsdag of tijdens het EK/WK.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.