Marcipano, smeerbare marsepein!

 Op een zonnige zaterdag, 6 juni,  was ik te gast in Laren om wat meer te leren over Marcipano. Een onwijs leuk product, namelijk smeerbare marsepein. Ik kende het product, maar wist niet zo goed wat ik er allemaal mee zou kunnen doen. Het gaat namelijk veel verder dan smeerbare marsepein voor op je boterham. Het is ideaal om mee te bakken, om in smoothies te gebruiken en zelfs voor hartige doeleinden!Marcipano| HandmadeHelen
 
Eigenaar en bedenker Mark Vaneker liet ons aan de slag gaan en vooral veel proeven. Terwijl we in café Mauve aankwamen, mochten we heerlijke truffels proeven. Er waren er veel meer dan ik heb geproefd, maar om nu zo hebberig ieder smaakje te proeven is ook weer wat. Na een korte introductie, vertelde Mark het programma voor die dag. Beginnend met de onze lunch, deze zouden we gedeeltelijk zelf maken. We maakten heerlijke dressings met marcipano als basis, voor over een heerlijke salade met geitenkaas. Ook aten we tosti’s met oude kaas, marcipano en gekarameliseerde ham. En ook maakten we in marcipano gekaramelliseerde bacon voor in de salade met geitenkaas. Hoe gek dat misschien ook klinkt, het wat heerlijk! Op de site van Marcipano vind je een super leuk digitaal kookboek met verschillende recepten!

Mauve salade met marcipano dressing| HandmadeHelen

De marcipano smeerbare marsepein kost € 3,45 per pot van 270 gram (neutrale smaak) of € 4,45 voor smeerbare marsepein met een smaakje. De duurste versie, die heel toepasselijke naam ‘Duur’ heeft, kost € 10,50. In deze spread zit dan ook truffel, verse vanille en 23 karaat bladgoud verwerkt.
Marcipano truffles | HandmadeHelen
Wat tijdens het gesprek met Mark vooral naar boven kwam,  is dat hij een ondernemer in hart en nieren is, met een onwijs creatieve achtergrond. Geen wonder dus dat naast de smeerbare marsepein, de truffels het ook zo goed doen. Naast de concept store in Laren zijn ze druk bezig met winkels over de hele wereld. De truffels zien er heerlijk uit en smaken stuk voor stuk speciaal. Het is geen hap slik weg truffel, maar een echte genieter.  Iedere truffel is uniek, met een eigen smaak aan de binnen- en buitenkant. 
Marcipano truffles| HandmadeHelenDe truffels worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en bereid met verse bloemen, kruiden en fruit. In vier van de 35 smaken chocoladetruffel zit de smeerbare Marcipano verwerkt. De dames die de truffels maken zijn hier erg snel in, zo maken ze er zo’n 800 per dag! 
 
De truffels kosten € 1,30 per stuk en zijn ook verkrijgbaar in prachtig samengestelde dozen. Nog op zoek naar een leuk vaderdag cadeau? Bestellen van truffels kan via de website.
Mijn marcipano truffles| HandmadeHelen

Zelf aan de slag

Oké, na veel proeven en kletsen mochten we zelf aan de slag. Voor de gelegenheid had Mark wat kant en klare chocolade kogels meegenomen, die alleen nog met ganache gevuld moesten worden. Deze werd ter plekke gemaakt, waarbij een deel van de boter werd vervangen door Marcipano. Op die manier kun je dus heerlijk variëren met je ganache vulling. Voeg bijvoorbeeld eens wat marcipano pink porky toe, deze heeft een frambozen smaak. Ik kan niet wachten om thuis te gaan experimenteren!
 
Op tafel stonden borden met gevriesdroogde citroen/sinaasappel, cacao nibs, mango, gevriesdroogde frambozen, en chilipeper. Het zal je dan niet verbazen dat ik ’s avonds na de workshop direct op zoek ging naar een plek om gevriesdroogd fruit te kopen. Je kan er zoveel kanten mee op! De gevulde kogels gingen in een badje van chocolade, waarna we ze door een van de gekozen buitenkantjes rolden. Mijn favoriet? Citroen/sinaasappel! Heerlijk fris, past goed bij pure chocolade en ieder hapje is weer anders.
Marcipano truffles maken| HandmadeHelenIn de prachtige winkel verkopen ze trouwens ook deze heerlijke chocolade repen. Stiekem baal ik er van er niet één of twee (of allemaal….) gekocht te hebben! Marcipano chocolade | HandmadeHelen
Het nieuwste familielid in deze heerlijke snoeperij lijn is ijs. Het wordt gemaakt met melk van Marcipano’s eigen Jersey koeien, die grazen op Goeree-Overflakkee. De koeien zijn bijzonder, omdat ze minder melk geven en vooral omdat ze minder zwaar zijn dan de ‘gewone’ melkkoe. Dit zorgt er voor dat Jersey koeien op plekken kunnen grazen, waar de melkkoe niet kan komen.
 
De ijsjes zijn zeker niet standaard, zo heb je decadent met een gouden krent. En serieus, er zitten gouden krenten in dit ijs! Daarnaast heb je een heerlijk pistache ijsje, chocolade ijs of ijs met rozen. Het ijs kun je voorlopig alleen nog maar vinden in de winkel in Laren. Ze zijn wel bezig met meerdere verkooppunten, maar die zijn er helaas nog niet!
Print Friendly, PDF & Email
4 Responses to “Marcipano, smeerbare marsepein!”
  1. Daisy Westdorp says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Yvonne says:
  3. HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.