Custard koekjes

Soms heb je van die dagen waarop het weer niet mee werkt en waarop je niet zo heel veel gaat ondernemen. Zoiets kan leiden tot een aantal dingen… een film dag, een hang dag of gewoon maar iets gaan bakken! Deze custard koekjes bijvoorbeeld.
 
Deze custard koekjes zijn zo makkelijk en lekker dat je ze absoluut eens geprobeerd moet hebben. Het heeft wel wat weg van een sprits, lekker bros en romig van smaak. Daarnaast zijn ze in een handomdraai te maken. Aangezien het koekje uit vier ingrediënten bestaat heb je ongetwijfeld de meeste ingrediënten wel in huis!
 

Wat heb je nodig:

– 180 gram bloem
– 200 gram gesmolten boter
– 60 gram poedersuiker
– 75 gram custard poeder
 

Bereidingswijze

Het recept is voor ongeveer 20 koekjes.  Je mixt alle ingrediënten (met een lepel!) tot een geel plakkerig deeg, dit zal ongetwijfeld door de custard poeder komen. Van het deeg, (wel erg vettig) maak je balletjes en die druk je met de palm van je hand plat. Een tip tussendoor, doe dit meteen, het deeg is dan nog iets zacht en warm waardoor dit makkelijker en hierdoor krijg je mooiere randjes! 
 
Als alle balletjes plat gedrukt zijn, ga je met een natte vork door het deeg om een leuk patroontje te maken. Zelf maakte ik streepjes, maar ook een ruit patroontje staat erg leuk! De oven verwarm je voor op 180 graden Celsius en de koekjes moeten zo´n 18 tot 20 minuten bakken. De koekjes lijken erg op zandkoekjes en ruiken heerlijk naar custard, de smaak hiervan proef je ook wel iets terug. 
Print Friendly, PDF & Email
15 Responses to “Custard koekjes”
 1. Nicolette says:
 2. Carola says:
 3. Yvonne says:
 4. Naomi says:
 5. Connie Dorjee says:
 6. Huub says:
  • HandmadeHelen says:
 7. Trude says:
 8. Precella says:
 9. Dick says:
 10. Carmen says:
 11. Marise says:
 12. Gerry says:
  • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.