Tiramisu van zomerfruit

Toen ik een naam voor dit heerlijke dessert moest bedenken moest ik vrijwel direct denken aan tiramisu van zomerfruit. Officieel is dit natuurlijk met koffie, iets wat in dit dessert niet voor komt. Met lange vingers die gedoopt zijn in verse sinaasappelsap, mascarpone met frambozenpuree en vers fruit maak je deze heerlijke zomerse variant. 
 
De naam tiramisu betekent letterlijk trek mij omhoog, wat je kan zien als maak mij blij. Ik kan je met dit dessert verzekeren dat je blij wordt. Heerlijk romig, fris en toch zoet in één dessert. Dit recept is goed voor zo’n 6 redelijk formaat glazen.
Tiramisu van zomerfruit | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 6 personen
– 250 gram mascarpone
– 200 ml slagroom
– 4 el suiker
– 100 gram gepureerde frambozen
– 24 langevingers
– 100 ml sinaasappelsap
– Vers zomerfruit naar keuze, ik nam blauwe bessen, frambozen en aardbeien.
 

Bereidingswijze

Mix de slagroom tot bijna stevige pieken, met de 4 el suiker. Voeg dan de mascarpone toe en klop het mengsel tot het stevig is. Neem 100 gram frambozen (of neem aardbeien wanneer je dit lekkerder vind) en pureer deze glad. Doordat frambozen pitjes hebben, is het slim om dit door een fijn zeefje te halen voor je het door het mascarpone mengsel roert. Je mengsel kleurt dan roze, waarbij een marmering ook heel feestelijk staat. Meng dit door elkaar en vul een spuitzak met het mengsel.
 
Neem de glazen naar keuze en kijk hoelang je lange vingers voor iedere laag moeten zijn. Doop deze in de sinaasappelsap, niet te lang, maaar wel tot ze wat vocht hebben opgenomen. Leg onderin het glas een laagje lange vingers. Spuit hier een laagje van het mascarpone mengsel over. Verdeel wat fruit in stukjes, of laat het heel. Hier gaat weer een laagje lange vingers op, die je in de sinaasappelsap hebt gedoopt. Dan weer een laag mascarpone mengsel, afgemaakt met extra fruit. Bewaar de desserts in de koelkast, tot je ze wil serveren. Je kunt ze prima een ochtend van te voren maken en afgedekt in de koelkast laten staan tot je ze nodig hebt.
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Tiramisu van zomerfruit”
  1. Marion says:
  2. Camilla says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.