Aardbeien cheesecake glaasjes

Dat ik dol op desserts in een glas is vast wel opgevallen. Er zijn tig desserts in glaasjes te vinden op de blog, waarbij ik jullie deze niet wil onthouden. Deze cheesecake glaasjes zijn zo klaar en dat zonder bakken of koken. Perfect voor een zomerse dag, of gewoon omdat je er zin in hebt natuurlijk!
 
Ik maak deze aardbeien cheesecake glaasjes ook graag met andere soorten fruit, waarbij dit een prettig basis recept is. Zo maakte ik vorig jaar een spannende variant met frambozen en wat honing mosterd.
Aardbeien cheesecake glaasjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen
– 80 gram koekjes (ik nam roomboter koekjes)
– 100 ml slagroom
– 125 gram mascarpone
– 1 el kristalsuiker
– 80 gram aardbeien
– 25 gram poedersuiker
– 100 gram verse aardbeien als decoratie

– Optioneel een takjes munt

Bereidingswijze

Verkruimel als eerst de koekjes tot fijne kruimels, dit gaat het handigst met een hakmolentje of keukenmachine. Verdeel de kruimels over de potjes als een egale laag, maar stamp ze niet te hard aan. Klop dan met een handmixer de slagroom samen met de suiker tot stevige pieken. Roer de mascarpone kort door met een spatel, zodat het een glad mengsel wordt en straks niet te zwaar is voor de slagroom.
 
Een deel van de aardbeien (de 80 gram) moet worden gepureerd, om straks door het mascarpone mengsel te gaan. Maak daarom de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Pureer ze dan met behulp van een staafmixer tot puree. Proef dit mengsel een beetje en voeg eventueel iets meer of minder poedersuiker toe voor de smaak. De mascarpone en gepureerde aardbeien mogen bij de geklopte slagroom. Mix dit met de handmixer tot een egaal lichtroze mengsel. Vul een spuitzak met het cheesecake mengsel en knip het puntje eraf. Spuit het over de verkruimelde koekjes en zorg dat je de randen van de potjes goed raakt.
 
Bewaar de desserts in de koelkast, tot je ze wil serveren. Snij wat verse aardbeien klein in stukjes en decoreer hier de bovenkantjes mee. Zet eventueel wat kleine takjes munt in het dessert om het af te maken.
Print Friendly, PDF & Email
6 Responses to “Aardbeien cheesecake glaasjes”
  1. Lianne says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Lianne says:
    • HandmadeHelen says:
  3. Sonu says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.