Tiramisu met exotisch fruit

Het variëren op tiramisu kennen jullie inmiddels wel van me. Van taart tot lekkere varianten met en zonder alcohol. Een van de best bekeken recepten in de zomer is dan ook de tiramisu met zomerfruit. Tijd voor een nieuwe variant.. Tiramisu met exotisch fruit als mango, passievrucht en ananas.
 
Hoewel ik zelf niet zo dol ben op ananas, smaakt het in dit dessert echt heerlijk. De passievrucht maakt het geheel wat zoet, terwijl de mango echt de basis vormt. Mocht je op zoek gaan naar lekkere rijpe passievruchten, neem dan de passievruchten mee die al wat beginnen te rimpelen. Het ziet er niet lekker fris uit, maar juist deze vruchten zijn lekker zoet en rijp!
Tiramisu met exotisch fruit

Wat heb je nodig:

– 140 gram mango
– 25 gram poedersuiker
– 200 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 4 el suiker
– 100 ml verse sinaasappelsap
– 30 lange vingers
Voor de decoratie
– Paar schijfjes ananas
– 1 mango 
– 4 passievruchten
– Optioneel een takje munt
 

Bereidingswijze

Net als bij de meeste tiramisu desserts is dit goed voor te bereiden en smaakt het zelfs lekkerder als het even gestaan heeft. In deze variant zit geen alcohol, maar voeg gerust een likeurtje toe aan het sinaasappelsap waarin je de lange vingers doopt.

Voor de vulling pureer je met een staafmixer de mango en poedersuiker tot een gladde puree. De poedersuiker haalt de zoete smaak van de mango wat naar boven, maar voeg eventueel iets extra’s toe wanneer je mango niet heel zoet is. Klop dan de slagroom met de suiker tot stevige pieken en mix hier de mascarpone door, tot een dik maar luchtig geheel. Hier mag de gepureerde mango bij, waardoor het mengsel lichtgeel kleurt. Vul een spuitzak met het mengsel en knip het puntje eraf.

Maak het fruit schoon en snijdt de mango en ananas in kleine stukjes. Snijd de passievruchten door midden en schraap de inhoudt in een bakje. Dit gebruik je straks tussen de laagjes en als decoratie bovenop.

Snijd de lange vingers op maat van de potjes of glazen, waarbij je aan de , aan de zijkanten kunnen de kleine afgesneden stukjes worden gebruikt. Giet de sinaasappelsap in een schaaltje en doop hier de lange vingers kort in. Ze moeten de smaak opnemen, maar niet helemaal zacht worden. Bouw dan de tiramisu laagje voor laagje op en begin met een laagje lange vingers. Spuit hierover een laagje mascarpone mengsel. Decoreer de mascarpone laag met wat vers fruit en laat ook aan de randen goed zien welk fruit er in zit. Herhaal alle laagjes nog een keer en zorg dat je het bovenop extra decoreert met exotisch fruit.

Bewaar de desserts afgedekt in de koelkast, tot je ze wil serveren en zet er dan ter decoratie een klein takje munt in. Hierdoor oogt het net iets frisser. Mocht je nu geen passievruchtzaadjes willen, haal de pulp dan even door een zeefje.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.