Tiramisu met exotisch fruit
Wat heb je nodig:
Bereidingswijze
Net als bij de meeste tiramisu desserts is dit goed voor te bereiden en smaakt het zelfs lekkerder als het even gestaan heeft. In deze variant zit geen alcohol, maar voeg gerust een likeurtje toe aan het sinaasappelsap waarin je de lange vingers doopt.
Voor de vulling pureer je met een staafmixer de mango en poedersuiker tot een gladde puree. De poedersuiker haalt de zoete smaak van de mango wat naar boven, maar voeg eventueel iets extra’s toe wanneer je mango niet heel zoet is. Klop dan de slagroom met de suiker tot stevige pieken en mix hier de mascarpone door, tot een dik maar luchtig geheel. Hier mag de gepureerde mango bij, waardoor het mengsel lichtgeel kleurt. Vul een spuitzak met het mengsel en knip het puntje eraf.
Maak het fruit schoon en snijdt de mango en ananas in kleine stukjes. Snijd de passievruchten door midden en schraap de inhoudt in een bakje. Dit gebruik je straks tussen de laagjes en als decoratie bovenop.
Snijd de lange vingers op maat van de potjes of glazen, waarbij je aan de , aan de zijkanten kunnen de kleine afgesneden stukjes worden gebruikt. Giet de sinaasappelsap in een schaaltje en doop hier de lange vingers kort in. Ze moeten de smaak opnemen, maar niet helemaal zacht worden. Bouw dan de tiramisu laagje voor laagje op en begin met een laagje lange vingers. Spuit hierover een laagje mascarpone mengsel. Decoreer de mascarpone laag met wat vers fruit en laat ook aan de randen goed zien welk fruit er in zit. Herhaal alle laagjes nog een keer en zorg dat je het bovenop extra decoreert met exotisch fruit.
Bewaar de desserts afgedekt in de koelkast, tot je ze wil serveren en zet er dan ter decoratie een klein takje munt in. Hierdoor oogt het net iets frisser. Mocht je nu geen passievruchtzaadjes willen, haal de pulp dan even door een zeefje.