Brownie taart

Op een van mijn favoriete Amerikaanse blogs Bakers Royale, zag ik een hele poos terug een heerlijke brownie taart voorbij komen. Een bodem van bladerdeeg, met daarop een fudgy brownie zonder bloem. Met glutenvrije bladerdeeg (ik zag dat AH deze in het assortiment heeft) en deze fudgy brownie heb je dus ook een heerlijke glutenvrije taart! Door het knapperige en bladerige van de bodem en het zachte chocolade laagje een perfecte combinatie.
 
Naomi van Bakers Royale maakte mini taartjes, uit een rechthoekige plak bladerdeeg. Ik kwam een 26cm ronde plak tegen in de Duitse supermarkt, die in mijn winkelwagen belande en hier thuis de vriezer in ging. Het idee van een puntje brownie taart vond ik dan ook erg leuk! Natuurlijk kun je met een uitsteker mini rondjes maken, een grote ronde of gewoon vierkante taartjes. De werkwijze blijft in ieder geval het zelfde!
Brownie taart | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 1 rol bladerdeeg van ongeveer 270 gram (ik nam rond maar rechthoekig kan natuurlijk ook. De ronde variant nam ik mee uit Duitsland)
– 180 gram melk chocolade (puur kan ook)
– 2 eiwitten maat L
– 1 tl vanille extract
– 35 gram suiker
– 1 geklutst eigeel
Decoratie:
– Poedersuiker
– 50 gram gesmolten chocolade
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Het originele recept bestreek de randjes van het bladerdeeg niet, maar de eerste keer dat ik deze taart maakte vond ik het bleke bladerdeeg er niet heel aantrekkelijk uitzien. Begin dan met het bakken van je bladerdeeg, zonder je brownie mengsel. Ik bakte ze zo’n 12 tot 15 minuten. Dit doe je, zodat je alvast een mooie knapperige bodem krijgt die ook aan de onderkant goed gaar is! 
 
Smelt dan de chocolade voor de brownie au bain marie en laat dit even staan, zodat het iets op temperatuur kan komen. Klop dan in een vetvrije kom de eiwitten met het suiker en vanille extract tot stevige pieken. Eenmaal stevig, roer je voorzichtig de chocolade erdoor, waardoor je een fudgy bijna chocolade mousse achtig mengsel overhoud die je over het midden van je bladerdeeg verdeeld. Bak de brownie taart dan nog zo’n 10 minuten, tot de bovenkant van de brownie begint te scheuren.
 
Laat de brownie taart afkoelen en bestrooi hem daarna met wat poedersuiker en extra gesmolten chocolade!
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *