Appel kaneel blondies

Dat appel en kaneel een gouden combinatie is, bewijzen deze appel kaneel blondies wel. Hij lijkt wat dun, maar een extra groot stukje is daardoor helemaal niet erg. Een knapperige bovenkant en een smeuïge binnenkant met overal stukjes appel.
 
Niet alleen lekker voor bij de koffie, maar wat dacht je van een stukje blondie met stroopwafel ijs of karamel ijs? Een heerlijke optie voor het dessert aankomende kerst!
Appel kaneel blondies | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 60 gram boter
– 100 gram lichtbruine basterdsuiker
– 100 gram suiker
– 2 tl vanille extract
– 1 ei maat M
– Snuf zout 
– 140 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– ¼ tl kaneel
– 1 middelgrote appel
– 1 el suiker met wat kaneel er door
 

Bereidingswijze

Dit recept is een eitje om te maken, meer dan een spatel heb je namelijk niet nodig voor het mengen. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden Celsius en bekleed een 20cm vierkante vorm met een stukje bakpapier.
 
Smelt dan de boter en meng deze met beide soorten suiker. Hier mag het ei, de vanille extract, zout en bakpoeder doorheen. Dan mag de bloem erdoor, het mengsel is vrij stevig maar dat hoort. Snij dan de appel in kleine blokjes en roer dit door het beslag. Vul de bakvorm en bestrooi het met de eetlepel suiker waar wat kaneel door zit. Bak de blondie dan in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat hem volledig afkoelen voor je hem in 9 stukken snijdt.
 


Print Friendly, PDF & Email
7 Responses to “Appel kaneel blondies”
  1. Michaela says:
  2. Jose says:
    • HandmadeHelen says:
  3. Lotte says:
  4. Elisabeth says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *