Appel kaneel blondies
Dat appel en kaneel een gouden combinatie is, bewijzen deze appel kaneel blondies wel. Hij lijkt wat dun, maar een extra groot stukje is daardoor helemaal niet erg. Een knapperige bovenkant en een smeuïge binnenkant met overal stukjes appel.
Niet alleen lekker voor bij de koffie, maar wat dacht je van een stukje blondie met stroopwafel ijs of karamel ijs? Een heerlijke optie voor het dessert aankomende kerst!
Wat heb je nodig:
– 60 gram boter
– 75 gram lichtbruine basterdsuiker
– 60 gram suiker
– 2 tl vanille extract
– 1 ei maat M
– Snuf zout
– 140 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– ¼ tl kaneel
– 1 middelgrote appel
– 2tl suiker met wat kaneel er door
Bereidingswijze
Dit recept is een eitje om te maken, meer dan een spatel heb je namelijk niet nodig voor het mengen. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden Celsius en bekleed een 20cm vierkante vorm met een stukje bakpapier.
Smelt dan de boter en meng deze met beide soorten suiker. Hier mag het ei, de vanille extract, zout en bakpoeder doorheen. Dan mag de bloem erdoor, het mengsel is vrij stevig maar dat hoort. Snij dan de appel in kleine blokjes en roer dit door het beslag. Vul de bakvorm en bestrooi het met de eetlepel suiker waar wat kaneel door zit. Bak de blondie dan in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat hem volledig afkoelen voor je hem in 9 stukken snijdt.
26 Responses to “Appel kaneel blondies”
Echt heerlijk !!!
Wat fijn om te horen!
Lekker, makkelijk recept en goed gelukt. Wel heel erg zoet. De volgende keer probeer ik het met 50 gram minder suiker.
Fijn om te horen! Minderen kan altijd, de zoetheid wordt ook beïnvloed door de zoetheid van de appel.
Erg lekker recept :)! Bedankt!
Kan je ook kokosbloesemsuiker gebruiken en moet de hoeveelheid dan hetzelfde zijn.
Jahoor dat kan. Kokosbloesemsuiker kan in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt.
Heerlijk recept, vandaag uitgeprobeerd en zal het zeker toevoegen aan mijn favorieten. Bedankt voor het delen!
Het rook zo lekker dat ik niet kon wachten tot het helemaal was afgekoeld. En een stukje dat nog een beetje warm is smaakt ook heerlijk! Ik heb trouwens 60 gr suiker en 60 gr basterdsuiker gebruikt en dat was prima.
Groot succes en ook de dag erna nog erg lekker.
Hij is echt zooooo lekker , ik deed het met donkerbruine basterd suiker omdat ik geen lichte had , en ook 80 om 80 gram suiker, meer dan genoeg . Zeker voor herhaling vatbaar , dank je wel .
Groetjes wil poot-bakker
Deze waren echt super lekker. Mijn gasten waren ook super enthousiast.
Ik heb hem net gemaakt en ook met donker bruine basterd suiker. Ook al warm gegeten omdat we niet konden wachten tot hij goed afgekoeld was.
Hij is echt heel erg lekker! Bedankt voor dit recept!
Heb ze gister gemaakt en smaakte verrukkelijk! Echter is ie op gegaan en heb ik hem nu weer in de oven staan voor de visite vanavond!😄
Heb als topping pecannoten erop gedaan echt zalig!
Staat nu in de oven. We zijn benieuwd naar de smaak het ruikt al lekker.
om te eerlijk te zijn: ik vind hem niet zo lekker….
ik denk ook door de vanille misschien was het toch beter om citroen rasp er door heen te doen. de appel valt bijna weg doordat het zo zoet is denk ik?
Hi Renate,
Smaken verschillen natuurlijk. Je kunt altijd iets minderen in suiker.
Wat voor boter doe je erin?
Hoi Rosella, ik bak zelf altijd met ongezouten roomboter.
Ik heb geen vierkante bakvorm. Zou je het ook kunnen maken in een vlaaivorm of springvorm?
Hi, Jahoor det kan wel, de baktijd zal dan wel iets veranderen.
Hallo
Ik vind het een makkelijk recept maar veel te veel suiker in het recept waardoor ik hem erg zoet vond. Hoe kan ik hem minder zoet maken en wat heb ik in welke hoeveelheid nodig?
Je zou van beide soorten suiker allebei 70
Of 80 gram kunnen nemen.
Bedankt.
Maar moet ik dan van iets anders meer nemen, omdat de massa dan ook minder wordt en de blondies dunner?
Heerlijk dit recept, Love it! Dit is nog lekkerder dan een appeltaart. Mijn favoriet in gebak/koek! : D
ik vond een heerlijk lekker dessert voor bij de koffie