Brigadeiros

Een nieuwe uitdaging in foodbloggersland, de ‘Foodies Who Lunch!’ Iedere maand gaan we aan de slag met een thema of ingrediënt. Ik met mijn zoete/hartige bakblog vind dit een onwijze uitdaging. Vind maar eens iets wat bij het thema/ingrediënt past en ook bij je blog!

Deze maand was het thema Brazilie, met in ons achterhoofd natuurlijk het WK voetbal. Om een zoete bijdrage te leveren aan deze digitale lunch, maakte ik brigadeiros. Een Braziliaanse bonbon gemaakt van gecondenseerde melk, boter en cacaopoeder.

Wat heb je nodig:

– 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
– 15 gram roomboter
– 3 el cacao poeder
– 1 el koffiepoeder (evt vervangen door 1 extra el cacaopoeder
– Garnering naar keuze, ik nam chocolade schaafsel, hazelnoot krokant en amandelstukjes.
 

Bereidingswijze

Zet een pan met dikke bodem (belangrijk!) op het vuur en laat de boter smelten. Voeg dan de gecondenseerde melk toe en blijf goed roeren. Het suiker gehalte in de melk is hoog en daardoor kan het snel aanbranden. Breng dit langzaam aan de kook en voeg dan de cacao en het koffiepoeder toe. Wil je alleen cacao? Neem dan 4 eetlepels en laat de koffie weg. Laat dit inkoken tot je het mengsel in de pan door twee kan delen zonder dat het weer naar elkaar toe loopt.
 
Laat het mengsel afkoelen op een bord en zet dit ongeveer een uur in de koelkast. Rol daarna steeds een theelepel van het mengsel tot een balletje en rol dit door de garnering van je keuze. Maak het hier zo feestelijk als je zelf wil, denk bijv aan hagelslag of gekleurde sprinkels. Laat de balletjes nog wat opstijven in de koelkast en eet smakelijk!
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Brigadeiros”
  1. nicolekookt says:
  2. Chris V says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.