Witte chocolade frambozen muffins

Vorige week deelde ik een goed basis recept voor vanille muffins. Het fijne hiermee, is dat je ook goed kunt variëren met zo’n basis recept. In de zomermaanden vind ik het altijd een feest om over de markt te lopen. Eenmaal tussen de marktkramen zag ik mooie verse frambozen liggen. Lekker om zo op te snoepen, maar helemaal perfect in een muffin samen met witte chocolade.
 
Zijn de papiertjes niet leuk trouwens? Ik vond ze bij de wibra in het schap, in diverse varianten. Het zijn stevige kartonnen papiertjes waar je rechtstreeks in kunt bakken. Ik gebruikte ze ook al eens eerder, bij mijn recept voor aardbeien cupcakes en geven je baksel net dat beetje extra.
Witte chocolade frambozen muffins | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 10 medium formaat muffins
– 1 ei maat L
– 125 ml melk
– 65 ml zonnebloemolie
– 1 tl vanille extract
– 110 gram kristalsuiker
– 200 gram bloem
– ½ tl zout
– 1½ tl bakpoeder
– 50 gram diepvries frambozen
– 50 gram witte chocolade stukjes
 

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius en bekleed een standaard cupcake/muffin vorm alvast met papiertjes. Mix voor het beslag het ei minimaal een minuut, tot het licht en luchtig wordt. Dit geeft straks wat extra luchtigheid aan de muffins. Roer hier kort de melk, zonnebloemolie en vanille door met een spatel. 
 
Meng dan de suiker, het bakpoeder en zout met elkaar en roer dit met een spatel in een paar bewegingen door het natte mengsel.  Klontjes zijn niet erg, door zo min mogelijk te mengen krijg je de beste structuur tijdens het bakken. Roer dan kort de frambozen en witte chocolade stukjes door het beslag. 
 
Verdeel het beslag over de papiertjes, tot een halve centimeter onder de rand. Op die manier krijg je straks door het rijzen een mooie bolling op je muffin. Mijn voorkeur voor het verdelen van het beslag, is met een ijsknijper.
 
Bak de muffins op 180 graden Celsius in zo’n 20 tot 25 minuten goudbruin, of test met een prikker in het midden van een muffin of het er schoon uitkomt. Laat de muffins volledig afkoelen voor je ze in een afgesloten trommel bewaard.
Print Friendly

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *