Donkere roomkaas blondies

Donkere blondies… Kan dat? Jazeker! Deze blondies horen eigenlijk met lichte basterdsuiker gemaakt te worden. Ze krijgen dan die typische blonde kleur die hun naam verraad. Mijn variant is met donkere basterd suiker, wat ze dus ook een stuk donkerder maakt! Bewust? Nee.. mijn lichte basterdsuiker was namelijk op en zin om naar de winkel te gaan had ik niet echt. De donkere basterdsuiker is niet alleen qua kleur anders, ook is de smaak iets meer als stroop.
 
Deze donkere roomkaas blondies zijn echt lekker. Ik kwam ze tegen op de blog ‘lil Luna’ en alleen al voor de geweldige tekening die ‘kleine’ Luna maakte als inspiratie voor de blondies moet je er even gaan kijken! Door het donkere steekt de roomkaas erg mooi af. Zoetig en smeuiig zoals een brownie, maar zonder chocolade.

Donkere roomkaas blondiesWat heb je nodig:

Voor de blondie
– 225 gram gesmolten boter
– 180 gram donkere basterdsuiker
– 260 gram bloem
– 5 gram bakpoeder
– 2 tl vanille extract
– 2 eieren
– Snuf zout
Voor de roomkaas slingers
– 200 gram roomkaas 
– 1 ei
– 100 gram suiker
 

Bereidingswijze

Het maken is vrij simpel, een beslag is nu eenmaal zo gemengd wanneer je met gesmolten boter werkt. Smelt de boter op een laag vuur, zonder dat het kleurt. Eenmaal gesmolten zet je de boter weg en begin je met het voorverwarmen van je oven op 175 graden Celsius. Bekleed een vierkante bakvorm van 30×30 cm met bakpapier. Zelf laat ik het aan een kant overlappen en vet ik de overige zijkanten goed in met wat bakspray.
 
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout en roer dit even door met een garde. Roer dan met de garde de gesmolten boter met de bruine basterdsuiker, vanille extract en de eieren tot het een egaal mengsel is. Meng daarna de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer dit met een spatel tot een egaal mengsel. Vul je bakvorm met het blondie mengsel.
 
Meng dan je roomkaas mengsel, door de roomkaas en de suiker met een handmixer romig te mengen. Voeg hier het ei aan toe en meng dit tot een egaal mengsel. Verdeel her en der over het blondie mengsel wat lepels roomkaas. Draai daarna met een mes door de hoopjes roomkaas zodat deze in een slingerende vorm door het blondie beslag zitten. Bak de blondie op 175 graden celsius zo’n 32 tot 35 minuten. Laat hem goed afkoelen voor je hem bewaard in de koelkast. Dek hem dan wel af, het zou zonde zijn als hij uitdroogt of dat er andere smaken uit je koelkast in trekken!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.