Zelf cake flour maken

Cake flour? Wat is het? Kun je zelf cake flour maken? Wanneer je graag Amerikaanse recepten maakt of  bekijkt en bakt heb je dit vast al eens gedacht. In het Amerikaanse bakken kom je dit type bloem vaker tegen en vind je het daar al kant en klaar. Het recept wat ik vandaag deel is een goede vervanging! 
 
Cake flour bevat minder proteïne dan standaard bloem. Het is dan ook erg geschikt voor het bakken van cakes, zoals de naam al verklapt. Doordat het minder proteïne en gluten bevat, zorgt het voor een zacht en luchtig resultaat. Door de fijne structuur is het bij cake flour altijd verstandig om het zevend toe te voegen, zodat je geen klontjes krijgt. 
 
Op mijn blog vind je een aantal recepten die vragen om cake flour, zo bakte ik een Angel food cake, die heerlijk luchtig is en wordt gebakken met alleen het eiwit en zonder dooier, waardoor de cake erg licht van kleur is. Ook bakte ik onlangs de Italiaanse sponscake, waar ook cake flour wordt gebruikt om hem extra luchtig te maken.
Zelf cake flour maken | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 140 gram cake flour (1 cup)
– 125 gram bloem
– 15 gram maizena
 

Bereidingswijze

Er is een kleine handigheid voor het maken van cake flour. Meet het gewicht wat je nodig hebt aan cake flour af in gewone bloem. Voor iedere 140 gram cake flour vervang je 15 gram gewone bloem, voor 15 gram maizena. 
 
Het is belangrijk om de maizena goed te verdelen in de bloem, voor het beste effect. Zeef daarom de bloem en maizena eerst apart en daarna samen in een kom. Zeef het mengsel daarna nog vier keer, zodat je zeker weet dat het goed vermengd is. Gebruik het daarna in een recept wat om cake flour vraagt. 
Print Friendly, PDF & Email
7 Responses to “Zelf cake flour maken”
 1. Ruth says:
  • HandmadeHelen says:
 2. margriet barsati says:
  • HandmadeHelen says:
   • Margriet Barsati says:
 3. Andre says:
  • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.