Panna cotta met mandarijn

Gevoelsmatig had ik het idee nog een dikke week te hebben voor Koningsdag een beetje in mijn vizier zou komen. Ieder jaar weer vind ik het erg leuk om een oranje gerelateerd iets te maken voor deze dag. Goed gelukt dus met deze panna cotta met mandarijn! Het idee vond ik bij Simone van Simone’s Kitchen.
 
In de foodybox van Kroon op het werk zat de lekkere volle melk van Holland Jersey. Dit bedrijf werkt met het kleine koeienras Jersey. Deze koeien produceren wat meer proteïne in de melk in verhouding met de reguliere Nederlandse melkkoe. Leuk ook dat de koeien in Nederland grazen en maken ook melk produceren voor heerlijke yoghurt. De melk en yoghurt kun je vinden bij de Albert Heijn. De melk smaakt op zichzelf al heerlijk romig, maar in deze panna cotta komt het helemaal tot zijn recht.
 Panna cotta met mandarijnen | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 160 ml volle melk (ik nam Jersey melk)
– 4 blaadjes gelatine (6 gram)
– 500 ml slagroom
– 80 gram suiker
– 1,5 tl vanille extract 
– Rasp van 6 mandarijnen
Voor de decoratie
– Partjes van 4 mandarijnen
– Sap van 2 mandarijnen
 

Bereidingswijze

Voor deze panna cotta nam ik koffie kopjes als vorm, maar eigenlijk kun je hier ieder potje of glaasje voor gebruiken. Een panna cotta in een glaasje had ik al eens eerder gemaakt, dus deze ‘geloste’ variant stond nog op mijn wensenlijstje. Bij Simone oogt hij mooi stevig, maar toch zacht en romig, wat ik met drie blaadjes gelatine niet haalde. Zelfs niet na een volledige dag in de koelkast. Ik deed het daarom nog eens met een extra blaadje gelatine en behaalde toen het gewenste resultaat.
Print Friendly
4 Responses to “Panna cotta met mandarijn”
  1. Anne-Marie says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Anne-Marie says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *